Pierre-Alexandre Billiet, winkelexpert en CEO van retaillplatform Gondola
Volledig scherm
PREMIUM
Pierre-Alexandre Billiet, winkelexpert en CEO van retaillplatform Gondola © Maxime Petit / rv

Expert ziet uur van de waarheid voor Colruyt: “Systeem van laagste prijzen begint mank te lopen”

Brengt de belofte steeds de laagste prijs te garanderen Colruyt naar de afgrond? Nu CEO Jef Colruyt een stap opzij zet, rijst de vraag hoe zijn opvolger het tij kan keren. Winkelexpert en professor Pierre-Alexandre Billiet windt er geen doekjes om: “Het uur van de waarheid is aangebroken.” Een analyse: de toekomst ziet er niet fraai uit.

141 reacties

  • jean niels

    11 maanden geleden
    Colruyt is altijd een correcte werkgever geweest voor zijn personeel.De klanten zijn ook altijd goed bediend geweest.De Jef heeft dat zeker goed gedaan en mag genieten van een welverdiende rustperiode.Hij mag met mij altijd eens een toertje doen met de electrische fiets in het mooie Pajottenland.
  • Christiaan Vernist

    11 maanden geleden
    Wat een commentaar hier weer. Wie gaat er nu voor de gezelligheid in een groot warenhuis winkelen😆. Ik kan enkel voor de colruyt in onze buurt spreken. Maar hier zijn in de Colruyt de prijzen goedkoper dan in de andere omliggende warenhuizen. Hier werkt ook zeer vriendelijk personeel in de Colruyt.
  • Gin de backer

    11 maanden geleden
    "Nu CEO Jef Colruyt een stap opzij wel wa verkeerd verwoord" colruyt is goe bezig ook Jef heeft zijn welverdiend pensioen verdiend. Colruyt is nog steeds de goedkoopste de beste op de markt ook zijn aandelz', het artikel van gistereren sloeg op niks.
  • Marc Wouters

    11 maanden geleden
    Waar haalt die mens deze uitspraken? Nu alles overal veel duurder wordt kan de cincurrentie weer volop spelen. Colruyt heeft een hele inhaalslag qua marktaandeel gedaan en er is winst, gezonde winst. De beurswaarde vandaag alleen al +10,52% momenteel. En ze zijn wél de goedkoopste binnen een bepaalde stral rond elke winkel. Test-Aankoop stelt dat jaar na jaar vast.
  • Bart Van der Auwera

    11 maanden geleden
    Vroeger altijd naar colruyt geweest. En nu meeste bij aldi, en wat ze daar niet hebben kopen we bij okay, deze 2 winkels liggen nog eens 2/3 korterbij, en de rest voel je in je portemonnee