De politie heeft 72 katten en 3 honden in de vriezers gevonden.© SPA de La Louvière

Politie vindt 72 katten en 3 honden in meerdere vriezers: “De agenten waren in shock”

Diereninspecteurs en de politie hebben woensdag 75 ingevroren dieren gevonden in een woning in Henegouwen. De 72 katten en 3 honden lagen verdeeld in meerdere vriezers. In het huis waren ook 25 nog levende katten die er slecht aan toe waren.

Nienke Wensveen
Bron: La Libre

Tijdens een politie-inval in een huis in de regio Borinage vonden agenten en diereninspecteurs vuilniszakken met dieren in meerdere vriezers. Dierenrechtenorganisatie SPA van de stad La Louvière werd door de politie gebeld om de dieren te tellen. Zij noteerden 72 katten en 3 honden. “Het is vreselijk wat ze hebben ontdekt”, zei SPA-voorzitter Gaetan Sgualdino tegen La Libre. “Het is een daad die niet menselijk is. We vragen ons af hoe ze rustig konden leven met de dingen die zie gedaan hebben. Het is echt onbegrijpelijk.”

Dierenartsen van de SPA vonden volwassen katten, kittens en zelfs foetussen van katten. Een aantal van hen waren al aan het ontbinden. “De diereninspecteurs zeiden dat ze zoiets nog nooit hebben gezien”, zei Sgualdino. “En de agenten die tijdens de telling bij ons bleven waren in shock.”

In de woning werden ook nog 25 levende katten aangetroffen. Zij waren in slechte staat en werden ondergebracht bij meerdere opvanglocaties. “We zagen duidelijk dat ze daar mishandeld werden”, zei Sgualdino. “Hun omgeving leek ook op een apocalyps. Er lagen overal uitwerpselen en afval. Het is verschrikkelijk. Dat soort gedrag kan je je moeilijk voorstellen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer