Jonas Roosens

Luchthaven in Deurne vraagt hernieuwing van milieuvergunning aan

De uitbaters van de luchthaven in Deurne hebben de hernieuwing van hun milieuvergunning aangevraagd. De huidige vergunning loopt volgend jaar af. De nieuwe licentie is aangevraagd op basis van een milieueffectenrapport, dat aantoont dat er geen grote negatieve effecten zouden zijn voor de uitbating van de luchthaven.

Luchthavenexploitatiemaatschappij Antwerpen, de uitbaters van de luchthaven in Deurne, hebben een nieuwe milieuvergunning aangevraagd. De huidige licentie, die sinds 2004 van kracht is, loopt volgend jaar af. Om de luchthaven na volgend jaar te blijven uitbaten, moet de maatschappij een nieuwe vergunning aanvragen.

De nieuwe milieuvergunning is aangevraagd op basis van een milieueffectenrapport. Volgens de uitbaters toont het rapport aan dat er geen betekenisvolle, negatieve effecten zijn voor de uitbating van de luchthaven. Daarnaast gaat de luchthaven nog meer inzetten op minder CO2-uitstoot en stillere vliegtuigen.

"We zijn ervan overtuigd dat we onze activiteiten kunnen verderzetten. De buurtbewoners zullen in de toekomst geen bijkomende hinder ondervinden", zegt CEO Eric Dumas. "We zullen alle kansen grijpen om eventuele hinder voor de omwonenden te verminderen door in te zetten op innovatie en duurzaamheid."

De uitbaters hebben wel laten weten dat ze zich tijdens het besluitvormingsproces onthouden van elk commentaar.

Meest gelezen