Ymke Dirikx

P!NK sluit Werchter Boutique af mét dochter Willow: "Show vol spektakel, vuurwerk en acrobatie"

Op Werchter Boutique heeft headliner P!NK haar langverwachte concert gegeven. Even verscheen ook haar dochter Willow op het podium. Eerder stonden er lange files in de richting van het festivalpark en riep de organisatie op de wegwijzers te volgen of met de bus te komen.

Fans hadden er lang naar uitgekeken en even voor 22 uur was het zover: P!NK verscheen op het podium van Werchter Boutique als headliner van het eendagsfestival op het festivalpark van Werchter.

Bij het nummer "Cover me in sunshine" kwam haar dochter Willow tevoorschijn en zong ze een stukje mee. Even voor middernacht zat de show erop. Afsluiten deed P!NK net als vier jaar geleden op Rock Werchter met "So what" terwijl ze door de lucht vloog.

Bekijk hieronder enkele foto's van het optreden van P!NK:

"Het was een show vol spektakel, vuurwerk en acrobatie", zegt collega Zico Saerens van VRT NWS die op de wei stond. "Het thema carnaval bracht ze samen met een pak dansers en tal van attributen tot uiting."

"Ze speelde haar grootste hits als "Get the party started", "Try" en "Perfect" en wisselde die af met nieuwere nummers. Die waren voor het publiek misschien soms wat onbekend. Toch deed iedereen uitbundig mee. Dat is niet onlogisch, want zij was de enige die al op de affiche stond toen de ticketverkoop in oktober begon."

Echt politieke uitspraken deed P!NK niet, al bracht ze met "Irrelevant" wel een protestlied waarin ze benadrukt dat iedereen gelijke rechten moet hebben en waarin ze ingaat tegen hypocrisie en sommige politieke beslissingen.

"Ze haalde scheldpartijen aan die ze soms op sociale media te verduren krijgt en speelde aansluitend dit nieuwe nummer", zegt Saerens. "In de achtergrond liet ze de videoclip meespelen waarin beelden waren te zien van onder meer de #MeToo-beweging, Black Lives Matter-betogingen, politiegeweld, maar ook van politici als Donald Trump en Rudy Giuliani."

Moshpits

Eerder op de dag stond S10 uit Nederland als eerste op het podium van Werchter Boutique. De zangeres die haar land in 2022 op het Eurovisiesongfestival vertegenwoordigde, had even met technische problemen te kampen, maar kwam die al snel te boven en bracht naast haar Songfestivalinzending "De diepte" onder meer nog "Nooit meer spijt" en "Adem je in".

Toch was het wachten op Goldband vooraleer de wei een eerste keer ontplofte. Vorig jaar stond de band uit Den Haag op het hoofdpodium van Rock Werchter. Zanger Boaz Kok viel toen van het podium en brak een middenvoetsbeentje.

Bekijk hieronder foto's op en naast het podium van Werchter Boutique:

Deze keer bleef Goldband gespaard van ongelukken. De groep bracht nieuwe nummers als "Rommel", maar ook oude hits als "Noodgeval" en "De langste nacht." Bij "Mijn stad" verschenen wimpels op het podium en gooide het publiek zich in meerdere moshpits. Met een akoestische versie van "Witte was" en "Psycho" sloot Goldband de set af.

Net voor Goldband was het de beurt aan Selah Sue, geflankeerd door drie opvallende achtergrondzangeressen. Ze stak haar nummer "Pills" in een nieuw jasje en sloot af met "This world", een van haar eerste singles. Daarbij toonde ze ook haar raptalent. 

Karaoke

Na Goldband gaven ook Ellie Goulding en vervolgens One Republic nog een concert. Frontman Ryan Tedder veroverde de harten van het publiek met enkele rake oneliners "Hier spelen is ongelooflijk", zei hij. "België is mijn thuis als ik weg ben van thuis".

Na een tiental minuten volgde een "karaokemoment" waarbij Tedder songs speelde die hij voor andere artiesten heeft gecomponeerd heeft of waaraan hij heeft meegewerkt. Zo weerklonk onder meer een vleugje Beyoncé, Leona Lewis en Maroon 5. Ook "Burn" van Ellie Goulding kwam voorbij, het nummer waarmee ze haar eigen show had afgerond.

Ook "Stop and stare", "Run", "Sunshine", "If I lose myself tonight" en "Apologize" passeerden de revue, luid meegezongen door het publiek: allemaal werden ze luidkeels meegebruld door de festivalgangers.

"Vijftigduizend mensen zingen samen: dit is het grootste koor dat in België ooit gevormd is", genoot Tedder. Als laatste volgde nog "Counting stars", een van hun meest succesvolle nummers. 

"Ik heb familie wonen in België, ik kom hier al sinds ik klein ben", zei Tedder nog. "Het is hier fantastisch. Jullie zijn de slimste mensen en hebben de beste bieren. Als reïncarnatie bestaat, hoop ik dat ik terugkom in België."

Fileleed

Wie het festivalterrein met de wagen wou bereiken, moest geduld oefenen. De hele namiddag was het bijzonder druk op de weg en stonden grote files richting Werchter. 

De organisatie liet via Twitter weten dat alle parkeertickets uitverkocht waren en vroeg iedereen de wagen in Leuven achter te laten op parking P1 aan de Martelarenlaan. Van daaruit konden bezoekers de bus nemen.

Wie toch al met de wagen onderweg was, moest de wegwijzers volgen en niet de gps. "We verontschuldigen ons voor de vertragingen en doen onze uiterste best om alles zo snel mogelijk in beweging te krijgen."

Dat neemt niet weg dat op sociale media veel mensen hun beklag deden omdat ze optredens dreigden te missen. "We zijn om 12.30 uur in Kortrijk vertrokken en hoopten even over 14 uur aan te komen aan de parking bij de Hive", vertelde onze collega van Radio2 West-Vlaanderen Fauve die vaststond in de file.

"Het was al niet makkelijk om in Werchter te geraken, maar om tot aan de parking te geraken is het nog erger. We staan al drie uur in de file. Nochtans hadden we op voorhand een parkeerticket gekocht, maar de wegwijzers zijn erg slecht. Als je medewerkers om informatie vraagt, sturen ze je de verkeerde kant uit."

Even voor 18 uur kon Fauve de parking eindelijk bereiken. "Eenmaal op de parking is alles goed geregeld, maar hier geraken was andere koek."

Wie wou, kon ook met de fiets naar het festivalterrein komen. De federale politie stipte de ruime fietsenstallingen aan de Hive, de Provinciebaan en de Nieuwe Baan aan.

Hitteplan

Door het warme weer heeft de organisatie een hitteplan uitgerold. Bezoekers moeten zoveel mogelijk water drinken en kunnen dat gratis krijgen aan alle sanitaire blokken. Iedereen mag ook een lege drinkbus mee naar binnen nemen om die met water te vullen, al mag die niet van metaal of glas zijn gemaakt.

Voorts staan her en der verfrissingspunten op het terrein met vernevelaars. Indien nodig zullen medewerkers actief water uitdelen aan de ingang van het festivalpark en in de vakken vooraan bij het podium. 

TW Classic

Het hitteplan zal ook morgen gelden tijdens TW Classic dat op hetzelfde terrein plaatsvindt. Mogelijk gaat het morgenavond onweren, maar de organisatie maakt zich sterk op elk weertype te zijn voorbereid. 

Een weerteam op de wei houdt de situatie in de gaten en voedt het hoofdkwartier met informatie. Alle constructies zijn gekeurd en zouden tegen een stootje moeten kunnen.

Woordvoerder Nele Bigaré raadt bezoekers aan de regels over wat wel en niet mag goed te lezen. "Paraplu's zijn bijvoorbeeld toegelaten, maar enkel indien ze geen tip van metaal hebben."

Meest gelezen