Zware brand Kontich onder controle, ramen en deuren mogen weer open

De zware brand bij metaalverwerkend bedrijf Enico op het industrieterrein Neerveld in Kontich is onder controle. Metingen van de brandweer hebben uitgewezen dat de inmiddels opgeloste rookpluim geen gevaar vormde voor de omgeving.

inke

De brand ontstond omstreeks 6.30 uur in de werkplaats van het bedrijf, waar ook verschillende producten opgeslagen liggen die schadelijk kunnen zijn. Verschillende brandweerkorpsen werden opgeroepen ter versterking.

Door de brand hing er ook een dikke rookpluim rond het bedrijf. Bewoners van de wijk Reep, ten westen van de Mechelsesteenweg (N1), kregen de raad om ramen en deuren gesloten te houden. De brandweer onderzocht of de rook giftig was, maar dat bleek niet het geval.

“De N1 wordt nu opnieuw vrijgegeven, enkel de straat Neerveld zelf blijft nog even afgesloten om de hulpdiensten hun werk te kunnen laten doen”, zegt burgemeester Bart Seldeslachts (N-VA) van Kontich. “Omwonenden mogen intussen hun ramen en deuren weer openzetten, dat is geen enkel probleem.” Er moesten geen woningen ontruimd worden.

De brandweer zal nog nu eerst nog een tijd moeten nablussen vooraleer de oorzaak van de brand kan worden achterhaald. De werkplaats van het bedrijf is wellicht volledig vernield door het vuur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen