AP / INFORMNAPALM
Volledig scherm
© AP / INFORMNAPALM

Rapport onthult hoe Wagnergroep Afrika gebruikt als terreur-laboratorium: “Recht uit een nachtmerrie”

Een nieuw rapport van onderzoeksorganisatie ‘The Sentry’ brengt op een onthutsende manier aan het licht hoe de Wagnergroep van Jevgeni Prigozjin de Centraal-Afrikaanse Republiek gebruikt als terreur-laboratorium. Soldaten en huurlingen getuigen over hoe ze de gruwelijkste technieken aangeleerd krijgen, zoals hoe ze best handen, vingers en benen afhakken, nagels verwijderen, iemand wurgen en mensen levend verbranden.

11 reacties

  • PETER VAN HOUCKE

    10 maanden geleden
    China is al jaren Afrika aan het plunderen. Nu doet de Rusische Federatie met hulp van Wagner net hetzelfde. En de Afrikaan laat het zich welgevallen. Nieuwe wereldorde en het Westen kijkt benieuwd toe.
  • Danny De Graeve

    10 maanden geleden
    Wagner of IS zijn één pot nat. Monsters en gekken die alles doen voor wat geld. Die moesten al heel lang geleden uitgeschakeld zijn. Waar waren de EU en De VS toen Wagner in Afrika al jaren mensen martelden en vermoorden. Dit moet echt stoppen
  • Kelly Verlinden

    10 maanden geleden
    Afrika steunt Rusland volop en geeft niets dan complimenten aan Wagner. Waarom moeten wij ons daar dan iets van aantrekken?
  • André Baele

    10 maanden geleden
    Kevin ik betwijfel of democratie kan in Rusland. Stel indien het westen Poetin en dergelijke verjaagd en in feite was dit al zo in de jaren 90. En een democratische staatsvorm krijgen, daar moet je personeel voor hebben en daar moet vooral ook de Rus daar rijp voor zijn. 500 of meer jaren leven in een systeem van baas-knecht zeg maar. Onder het communisme was dit ook zo. Ik ken de Rus totaal niet maar dit komt wel zo op mij over.
  • Pieter Demeyere

    10 maanden geleden
    Poetin verklaarde net op Russische staatstelevisie dat Wagner groep door het Kremlin werd gefinancieerd ! Met andere woorden : Kremlin is (in tegenstelling tot wat vroeger werd beweerd) rechtstreeks betrokken en verantwoordelijk voor dit terrorisme.