Maarten De Cock

78-jarige fietser komt om het leven na aanrijding in Erps-Kwerps

Een 78-jarige fietser is om het leven gekomen na een aanrijding in Erps-Kwerps bij Kortenberg. Dat bevestigt het parket van Leuven. Mogelijk viel de man en werd hij daardoor aangereden.

Het ongeval gebeurde rond 15.45 uur. Volgens verschillende getuigen viel de man met zijn fiets. Daarna zou een wagen hem aangereden hebben. "Een man was aan het fietsen aan lage snelheid, en een vrouw, beiden uit Kortenberg, reed met haar wagen voorbij de man", zegt het parket. "Volgens de bestuurster zag ze de man zwalpen en kwam hij ten val met de fiets in het midden van de baan." Volgens een getuige probeerde de bestuurster de man nog te ontwijken, maar dat was tevergeefs. De man werd aangereden door het voertuig, en de bestuurster is onmiddellijk gestopt, zegt het parket nog.

De hulpdiensten werden verwittigd terwijl omstaanders meteen begonnen met de reanimatie. Bij hun aankomst probeerde de hulpdiensten het slachtoffer nog verder te reanimeren, maar dat mocht niet baten, de man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Er werd een verkeersdeskundige aangesteld die ter plaatse kwam. De exacte omstandigheden van de aanrijding worden nog onderzocht.

Meest gelezen