Elektriciteitsdraden voorkwamen dat de twee bomen volledig op een beschermd pand vielen.© MMD

Twee omgewaaide bomen blijven hangen op elektriciteitsdraden boven beschermd pand

Dilsen-Stokkem -

Twee bomen zijn woensdag rond 13 uur omgewaaid op de Historische Scheepvaartsite Tivoli in Lanklaar. De bomen bleven op elektriciteitsdraden hangen boven een beschermd pand dat wordt gerenoveerd.

Mark Dreesen

De bomen stonden langs de oude Zuid-Willemsvaart naast café De Oude Brug. Buren zagen de bomen in de richting van een beschermd pand uit 1859 omwaaien. “Enkele elektriciteitsdraden die boven het pand zijn gespannen, hebben de bomen grotendeels opgevangen”, aldus een buurtbewoner. “Ik heb meteen de brandweer van Maasmechelen op de hoogte gebracht. Want door de omgewaaide bomen waren we met enkele bewoners ingesloten. Als de bomen waren omgevallen op de beschermde paardenstal voor de lijnpaarden, was het een fenomenale catastrofe geweest. Het pand is in renovatie.”

(lees verder onder de foto’s)

© MMD

© MMD

De brandweer van Maasmechelen kwam ter plaatse om de twee bomen in stukken te zagen. De werken werden met de nodige zorg uitgevoerd, zodat een vrijstaande gevel van de beschermde paardenstal geen verdere beschadigingen opliep. Ook een derde stam werd uit veiligheid omgezaagd. (mmd)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer