Paige Chaiyakul in haar restaurant River Kwai, dat op 16 juli de deuren sluit.
Volledig scherm
PREMIUM
Paige Chaiyakul in haar restaurant River Kwai, dat op 16 juli de deuren sluit. © Klaas De Scheirder / RV

Eerste Thaise Restaurant van Antwerpen River Kwai sluit na 35 jaar de deuren: “Binnenkort staan we twee weekends op Tomorrowland”

River Kwai, het eerste Thaise restaurant van Antwerpen, sluit na 35 jaar de deuren. Dat kondigt uitbaatster Paige Chaiyakul (45) twee weken voor de laatste gerechten de keuken uitvliegen aan. We blikken terug op hoe het allemaal begon, en worden meteen gerustgesteld: “We hebben nog veel in petto voor de toekomst.”

  1. Antwerpse haven verliest met Jan Pellens (84) visionair man: “Bedacht als baas van Hessenatie concept van containerterminals aan Schelde”

    Antwerpse haven verliest met Jan Pellens (84) visionair man: “Bedacht als baas van Hessenatie concept van container­ter­mi­nals aan Schelde”

    “Een visionair man, ontzettend belangrijk voor de groei van Antwerpen als containerhaven. Op persoonlijk vlak veeleisend voor zijn medewerkers, maar ook voor zichzelf.” Havenkringen reageren met veel respect op het overlijden van Jan Pellens (84). Hij was in de jaren 80 en 90 de grote man van Hessenatie, het overslagbedrijf dat later – na een fusie met Noord Natie – werd overgenomen door het Singaporese PSA. Pellens was ook geruime tijd voorzitter van AGHA, de voorloper van Alfaport, koepel van werkgeversorganisaties in de Antwerpse haven.
    Antwerpen
  2. Afscheid van Tonny Van Montfoort (58), zoon van BV, junkie en toeverlaat voor mensen die in de goot lagen: “Onrecht? Hij kon er gewoon niet tegen”
    PREMIUM

    Afscheid van Tonny Van Montfoort (58), zoon van BV, junkie en toeverlaat voor mensen die in de goot lagen: “Onrecht? Hij kon er gewoon niet tegen”

    De 58-jarige Tonny Van Montfoort wordt morgenvroeg begraven. Hij werd bekend als de allereerste junkie die zich omschoolde tot hulpverlener. Al was hij veel meer dan dat. “Wie in de goot lag, werd door Tonny overeind geholpen en kreeg een waardige opvang. Desnoods gaf hij zijn laatste boterham zelfs af.” Het verhaal van Tonny begon in een villa in Brasschaat, waar hij als tiener niets te kort kwam en opkeek naar zijn vader - en tv-vedette - Henk Van Montfoort. “Ik ben niet met drugs begonnen uit miserie.”
    Antwerpen