NMBS

Kwart meer tickets verkocht voor treinreis naar het buitenland deze zomervakantie

© AFP

De NMBS heeft dit jaar al aan meer dan 128.000 reizigers tickets verkocht voor een internationale treinreis in juli of augustus. Dat is ongeveer 26 procent meer dan de vorige recordzomer, het precoronajaar 2019. Dat meldt de spoorwegmaatschappij.

red
Bron: BELGA

Vooral de treinritten naar Frankrijk blijken erg populair. Zowat vier op de tien internationale treinreizigers die via de NMBS boeken, kiezen voor een bestemming bij de zuiderburen. Daarna volgen Nederland (28 procent), het Verenigd Koninkrijk (16 procent) en Duitsland (13 procent). Ook in de ranglijst per stad prijkt Frankrijk bovenaan: Parijs is de populairste bestemming, gevolgd door Londen en Amsterdam.

De NMBS heeft de ambitie het internationaal reizen per spoor te faciliteren. Momenteel worden via de website NMBS Internationaal treintickets aangeboden voor 5.500 internationale bestemmingen, verspreid over 14 Europese landen. De bedoeling is om het aanbod de komende jaren nog verder uit te breiden, vooral met bestemmingen in Spanje, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk.​

De spoormaatschappij raadt reizigers aan om zo vroeg mogelijk te boeken. Tickets kunnen dan goedkoper worden aangekocht. Ook wordt gewezen op de Interrail Pas, een ticket waarmee je voor een bepaalde periode en aan een vast tarief met de trein kan reizen in Europa.