Internering voor Hasselaar die willekeurige voorbijgangers slaat: “Ingeving van God”

Hasselt -

Voor een 33-jarige Hasselaar is maandag de internering bevolen. In 2021 sloeg hij zes voorbijgangers zonder enige aanleiding in het gezicht. Daarnaast belaagde de Runkstenaar nog een ex-klasgenote. “Een ingeving van God”, was zijn uitleg.

Geert Houben

Meerdere psychiatrische onderzoeken toonden aan dat de dertiger kampt met een geestesstoornis. Tussen januari en november 2021 timmerde de man zonder ook maar enige aanleiding op toevallige passanten in Hasselt. Soms viel hij zijn slachtoffers langs achter aan, de andere keer weerhield de aanwezigheid van een vijfjarig kind hem er niet van om uit te halen. In totaal mepte hij er zes keer op los, ook een verpleger in Sint-Truiden maakte onaangenaam kennis met hem. Meerdere slachtoffers waren enkele dagen arbeidsongeschikt.

De Hasselaar stond ook terecht voor de belaging van een vroegere klasgenote. Naar het waarom heeft iedereen het raden. Tijdens zijn verhoor verklaarde de dader telkens dat ging om ‘een ingeving van God’. Omdat het gevaar op recidive groot is, heeft de Hasseltse strafrechter zijn internering bevolen. Aan zijn vroegere klasgenote is de dader 1.100 euro verschuldigd. De proceskosten van 2.780 euro zijn eveneens voor zijn rekening. 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer