Sir Jim Ratcliffe (70).
Volledig scherm
PREMIUM
Sir Jim Ratcliffe (70). © AFP

PORTRET. Wie is Sir Jim Ratcliffe (70), de man voor wie de Vlaamse politiek plat op de buik ging?

Eén vingerknip volstond om N-VA en Open Vld plat op de buik te laten gaan in het stikstofdebat. Jan Jambon liet er zelfs zijn familie voor achter op vakantie en premier De Croo volgde de meeting bij Bart De Wever online. Maar wie is Jim Ratcliffe, de grote baas van Ineos? Onthoud, voor u begint te lezen, ook even deze steekwoorden: dure terreinwagens, een jacht van 111 miljoen, vier privéjets en... Remco Evenepoel.

44 reacties

  • Eric Aerts

    9 maanden geleden
    Op 100 meter van 3M staat een huis te koop Patrick Symons, gewoon kopen en good luck!
  • Pat Debal

    9 maanden geleden
    Dat ze geen belastingen betalen dat weten nwe en dat is ook zo voor de ministers die betalen dat ook niet en De Wever ook niet en daarom ziet hij liever multinationals dan een gewone boer en arbeider
  • Daniel Ponnet

    9 maanden geleden
    Mijnheer Peter Vanhoof als de landbouw in Vlaanderen moet verdwijnen zoals die hypocrieten van nva willen zal het u nog veel meer kosten om uw eten op tafel te brengen
  • Rudy Steyleman

    9 maanden geleden
    Respect voor grote ondernemers, op voorwaarde dat ze zich aan de regels houden en belastingen betalen. Dat doen ze echter zelden.
  • Ronald Van Beneden

    9 maanden geleden
    Iemand met geld en dan is democratie en eigen inwoners van geen belang. Je kan dat zien aan zijn voetafdruk en dan het gedrag of de schuld die ze ons willen aanpraten over klimaat. Eten is van geen belang. Plant een boom en je zal gelukkig zijn.