Archiefbeeld ter illustratie

Drugskoerier verwart politievoertuig met klant in Adinkerke en moet naar de cel 

Een Nederlander zit in de cel op verdenking van de invoer van 30 kilogram cannabis. De drugskoerier liep tegen de lamp toen hij in Adinkerke bij De Panne een anoniem politievoertuig verwarde met de wagen van zijn klant.

Een 23-jarige Nederlander zit in de cel omdat hij 30 kilogram cannabis naar ons land zou gesmokkeld hebben. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Veurne. De drugskoerier liep tegen de lamp toen hij in Adinkerke, deelgemeente van De Panne, een anoniem politievoertuig verwarde met de auto van een klant.

De speurders in het anonieme politievoertuig waren eigenlijk bezig met een actie tegen mensensmokkel, en kwamen de man dus toevallig tegen. Ze onderwierpen het voertuig van de verdachte aan een controle, en vonden dus een grote hoeveelheid cannabis.

Wapenhandel

De man gaf toe dat hij iets moest afleveren, maar wist volgens zijn advocaat niet dat het om een dergelijke hoeveelheid drugs ging. Na verhoor werd de twintiger aangehouden op verdenking van de invoer van drugs.

De raadkamer in Veurne oordeelde vrijdagochtend dat de Nederlander in het belang van het onderzoek minstens een maand langer in de gevangenis moet blijven. Ondertussen bleek uit het onderzoek van zijn gsm dat de verdachte ook bezig zou zijn met wapenhandel. Mogelijk zal daarvoor een nieuw dossier opgestart worden.

Meest gelezen