Piloten van Ryanair kondigen nieuwe stakingsactie aan op 14 en 15 augustus

De piloten van Ryanair die vanop de luchthaven van Charleroi vliegen hebben een nieuwe stakingsactie aangekondigd op 14 en 15 augustus. Dat maakten vakbonden CNE en ACV Puls maandag bekend. Dat is al hun derde actie op een maand tijd.

De in België gevestigde piloten voeren actie omdat ze meer loon willen. Daarnaast is er discussie over de rusttijden. Er waren eerder al stakingen op 15 en 16 juli en op 29 en 30 juli. De christelijke vakbond kondigde stakingen aan tot Ryanair met toegevingen over de brug komt.

Er is al verschillende keren vergaderd, maar een oplossing voor het conflict werd niet gevonden. “We hebben nog geen enkel aanvaardbaar voorstel gekregen”, zegt CNE-vakbondsman Didier Lebbe. “Het enige wat we krijgen, zijn bedreigingen en onwettige voorstellen.”

Volgens de vakbond wil de Ryanair-directie dat de klacht van een aantal piloten tegen de maatschappij, wordt ingetrokken. Dat is volgens Lebbe echter onmogelijk omdat het onderzoek al loopt.

De vakbonden en pilotenorganisatie BeCA vragen dat de politiek optreedt tegen de “onwettige” activiteiten van Ryanair.

Net zoals bij de vorige stakingen wordt enkel de luchthaven van Charleroi getroffen. Het is nog onduidelijk wat de impact zal zijn. Op Zaventem vliegt Ryanair enkel met piloten die vanop buitenlandse luchthavens werken.

 (sgg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen