Mag je hier nu 50 of 70 rijden? Van de verkeersborden word je niet veel wijzer

© emd

© emd

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Mag je nu maximaal 70 of 50 kilometer per uur rijden in de Pollarebaan in Ninove? Volgens de verkeersborden mag je er in de ene rijrichting 50, in de andere 70.

emd

Ghislain Van Elsue heeft familie wonen in de Pollarebaan en wees erop dat de verkeersborden elkaar tegenspreken op het stuk van de straat tussen de Elisabethlaan en het begin van Nekkersput. Het verkeersbord in de richting van de Nekkersput spoort automobilisten aan om maximaal 50 kilometer per uur te rijden, terwijl een verkeersbord op datzelfde stuk in de richting van de Elisabethlaan aangeeft dat je de bebouwde kom verlaat en dus 70 kilometer per uur mag rijden. “Onlogisch. Zeker aangezien je 70 mag rijden aan de kant waar de meeste huizen staan. Tot voor de wijziging van de maximumsnelheid op Vlaamse gewestwegen buiten de bebouwde kom kon er in de richting van de Elisabethlaan zelfs 90 per uur worden gereden”, reageert hij.

“Af en toe zijn er flitscontroles in de Pollarebaan richting Nekkersput. Ik denk dat iedereen die een boete voor snelheidsovertreding krijgt op die plaats en die aanvecht op de politierechtbank niet zal moeten betalen door deze twee verschillende snelheidsbeperkingen.”

Hij signaleerde eind vorig jaar het probleem al bij de politie, maar op het terrein is er nog geen verandering te zien.

Er wordt aan een oplossing gewerkt, zegt schepen van Mobiliteit Wouter Vande Winkel (SP.A-Groen). “Er moest een nieuw type verkeersbord worden aangekocht en dat wordt binnenkort geleverd.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen