© Shutterstock

Populair bij drukbezette gen Z’ers: stack dating

Het is misschien cliché, maar de meeste vrijgezellen zijn op zoek naar gezelschap en daten. Of dat nu is met het oog op een serieuze relatie of een casual contant. Maar die afspraakjes nemen al snel veel tijd in beslag en kunnen zorgen voor de nodige druk. Daar heeft gen Z echter de ideale oplossing voor gevonden: stack dating.

Camille Van Puymbroeck

Stack dating, ook wel gekend als errand dating, maakt van een date een doodgewone dagelijkse gebeurtenis. In plaats van je hele dagplanning te laten afhangen van die ene date ’s avonds, pas je bij stack dating je date aan je dag aan. Heb je een gaatje in je agenda tussen je ochtendwork-out en het begin van je werkdag? Ideaal, dan kan je snel een halfuurtje ontbijten met je date. Heb je een uurtje vrij tussen je laatste les en je dinertje met vrienden? Apéro-date it is.

LEES OOK:

Daten tijdens de werkuren

Volgens Paul Brunson, global relationship insights expert bij Tinder, is het een ware trend. Tinders Future of Dating-rapport van 2023 toont aan dat 51% van de personen tussen 18 en 25 probeert om van daten een zorgeloos onderdeel van hun dagelijks bestaan te maken. 32% van hen gaat zelfs weleens tijdens het werk een koffietje drinken met een date. Door niet te veel druk op jezelf te leggen met een date en het te zien als iets alledaags waar jij zelf voor kiest en tijd voor inplant, kan je volgens Brunson aan vertrouwen winnen terwijl je jezelf vooropzet. Ideaal dus voor mensen met een druk leven die toch af en toe een date willen meepikken én je verliest niet meteen je hele dag aan iemand die je misschien niet interesseert.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer