BMW vliegt in brand bij autocross in Vechmaal: grootvader en kleinzoon zwaar verbrand

© Dirk Roefflaer

Tijdens een autocross in Vechmaal (Heers) is zondagavond een BMW in brand gevlogen. In de wagen zaten een grootvader en zijn twee kleinzonen. De man en een van de jongens raakten zwaar verbrand.

Dirk Roefflaer

De autocross, georganiseerd door Kotshoven Krost, vond plaats op een akker in de buurt van de Heurnestraat. Rond 19.30 uur was de race gedaan en ging de ceremonie starten. Een grootvader en zijn twee kleinzonen stapten in een BMW, maar toen de man de auto startte, vloog de motor in brand door een technisch defect. Omdat er verschillende poederblussers op een aanhangwagen stonden, konden de omstanders de brand zelf blussen voor de brandweer Zuid-West Limburg arriveerde.

De grootvader en een van zijn kleinkinderen raakten wel zwaar verbrand. De jongen liep brandwonden op aan zijn arm en elleboog. De twee werden afgevoerd naar het brandwondencentrum in Luik. Het tweede kleinkind raakte ook verbrand, maar was er minder erg aan toe en moest niet afgevoerd worden. Uit respect voor de slachtoffers werd de prijsuitreiking meteen afgelast.

De autocross was al van zaterdag bezig en telde 110 deelnemers. De drie slachtoffers kwamen uit het team ‘Wallonië’. Het is de laatste keer dat de cross op de akker plaatsvindt, omdat de landbouwer volgend jaar op pensioen gaat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen