Het campagnebeeld van New Optimist: het jonge, Nederlandse modemerk gaat binnenkort statiegeld heffen op hun kledingstukken.
Volledig scherm
PREMIUM
Het campagnebeeld van New Optimist: het jonge, Nederlandse modemerk gaat binnenkort statiegeld heffen op hun kledingstukken. © RV

Nederlands modemerk gaat statiegeld heffen op kleding (en dat kan je 2,5 tot 10 euro opleveren)

Het Nederlandse modemerk New Optimist gaat vanaf volgende maand statiegeld heffen op de kleding die het verkoopt. Op die manier denken ze dat geen enkele broek, T-shirt of jas uit hun collectie nog op een stortplaats belandt. Zelf noemen ze het ‘revolutionair’, maar een Vlaamse expert in duurzaamheid en mode reageert sceptisch. “Het is een interessant experiment, maar het lijkt me vooral ook een goede marketingstunt.”

14 reacties

  • Gino Denil

    8 maanden geleden
    Als men eerst statiegeld geeft en het later terug krijgt levert dat niets op. Door de inflatie verliest men er zelfs nog aan en er is nog de kost om het terug te brengen. Kromdenken doet ook steeds meer zijn intrede in de media.
  • Eddy DeGoei

    8 maanden geleden
    En van de stukken die niet teruggebracht worden steken ze dat geld gewoon in hun eigen zak. Prachtig systeem en ze komen er nog mee in de pers ook. Gratis publiciteit.
  • pascal de bruycker

    8 maanden geleden
    Kledij komt toch meestal in een recyclagecircuit terecht? Dan krijgt het een verdere bestemming. Waarom dan nog eens statiegeld extra betalen op iets dat ook in een recyclagecircuit zal belanden ? Niet te vatten deze " logica"...
  • Eric Servaes

    8 maanden geleden
    Zoiets heet greenwashing
  • Peter Buyck

    8 maanden geleden
    Eh nee zo 'new optimist' ben ik niet: 60 euro voor een T-shirt, 140 euro voor een sweater.