© Gary BREYSSEM N1371

Zangeres Xandee opnieuw thuis na lijdensweg van medische blunders

Touch Of Joy-zangeres Xandee (38) heeft een moeilijke periode achter de rug. In Dag Allemaal vertelt ze hoe ze na een medische lijdensweg opnieuw terug thuis is. “Maar of het goed komt met mijn verlamde voet en mijn tikkende hartklep... Dat is nog de vraag”, vertelt ze aan Dag Allemaal.

mrra

Sandy Boets, beter bekend als Xandee van ‘Touch Of Joy’, ging samen met Sergio Quisquater in 2004 naar het Eurosongfestival met ‘1 Life’. Ze trad nog lang op met haar groep Xansation. Toch gaat het niet goed met haar, want al enkele jaren kampt ze met ernstige gezondheidsproblemen. Een kijkoperatie naar haar hart zorgde voor meerdere lekken in haar lies en haar hartklep werkte nog maar voor 30 procent.

Talloze operaties later is haar toestand stabiel en is Xandee opnieuw thuis. “Ik heb nu overal littekens. In mijn nek, aan de zijkant van mijn borst, aan mijn lies...” vertelt ze aan Dag Allemaal. Maar vooral haar verlamde voet baart de zangeres en danseres zorgen. “Een rollator heb ik gelukkig wel niet meer nodig. Ik hoop binnenkort ook zonder kruk rond te wandelen.”

Haar hart functioneert prima nu ze een kunstklep heeft. “Alleen: die klep maakt een heel irritant tikkend geluid”, zegt ze tegen Allemaal. “Iedereen hoort dat. Ik voel me soms de Tikkende Krokodil uit ‘Peter Pan’. Een vervelend nevenverschijnsel eigenlijk. Maar ik zal er mee moeten leren leven. ’t Leven spaart ons niet, nee.” Naar een revalidatiecentrum wil ze niet, want dan zou ze haar gezin nog meer moeten missen. Ze herstelt nu verder thuis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer