Trein van Brussel naar Amsterdam in panne: 500 reizigers urenlang gestrand in Merksem

Ter hoogte van Merksem in Antwerpen hebben zo'n 500 reizigers de hele avond vastgezeten op een trein die van Brussel naar Amsterdam onderweg was. De trein stond bijna vijf uur stil door een technisch defect. De reizigers zijn iets voor middernacht onder begeleiding van de hulpdiensten overgestapt op een andere trein waarna ze hun reis konden verderzetten. 

"Het gaat om de Beneluxtrein die van Brussel naar Amsterdam rijdt", zegt NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman. "De trein stond sinds 19.00 uur vanavond stil door een technisch probleem."

Aanvankelijk werd geprobeerd het probleem op te lossen en dat leek ook te lukken, maar er dook een bijkomend technisch probleem op. Daarom werd besloten om de reizigers alsnog te evacueren. "Onze prioriteit is nu om alle reizigers zo snel mogelijk en op een veilige manier op hun eindbestemming te krijgen", aldus Temmerman.

Rond 23 uur kwam een andere trein aan. Onder begeleiding van de hulpdiensten konden de gestrande reizigers op die trein overstappen om hun reis verder te zetten. De evacuatie werd iets voor middernacht afgerond. 

Meest gelezen