© USA TODAY Sports via Reuters Con

Hoe kan het ook anders? Opslagkanon Isner beëindigt tennisloopbaan met meeslepende vijfsetter

John Isner (ATP 157) heeft zijn loopbaan in stijl beëindigd, met een lange en meeslepende vijfsetter op de US Open. De Amerikaanse tennisser verloor met 3-6, 4-6, 7-6 (7/3), 6-4 en 7-6 (10/7) van zijn landgenoot Michael Mmoh (ATP 89). Isner miste in de 3 uur en 57 minuten durende partij een wedstrijdpunt.

Maarten Delvaux
Bron: BELGA

De 38-jarige Isner maakte kort voor het toernooi in New York bekend dat hij na de US Open zou stoppen. Hij was ooit de nummer 8 van de wereld. De Amerikaan stond bekend om zijn sterke service. Hij sloeg de meeste aces ooit: liefst 14.411 tot aan de US Open.

Isner werd dertien jaar geleden beroemd door op Wimbledon de langste tennispartij ooit in de geschiedenis te spelen. Met 70-68 in de vijfde set was hij de Fransman Nicolas Mahut de baas. De wedstrijd, die ruim 11 uur duurde, werd verspreid over drie dagen gespeeld.

“Ik heb mijn hele leven zo hard gewerkt om voor dit soort publiek te kunnen spelen”, zei de emotionele Isner na zijn nederlaag tegen Mmoh. De Amerikaan kreeg bij het verlaten van de baan een staande ovatie van het publiek.

Isner won zestien titels. In 2018 schreef hij het Masters 1.000-toernooi van Miami op zijn naam. Zijn beste resultaat op een Grand Slam is een halvefinaleplaats op Wimbledon. In 2018 reikte hij op het Londense gras tot de laatste vier.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer