© Isosport

Michael Verschueren herkozen als bestuurslid European Club Association, Union niet meer welkom

Michael Verschueren (53) is herkozen als bestuurslid bij de European Club Association (ECA). Dat heeft de ECA donderdag bekendgemaakt na afloop van de algemene vergadering. Verschueren vertegenwoordigt niet langer Anderlecht, maar hij zal zetelen als onafhankelijke. Hij beëindigde onlangs na 13 jaar zijn mandaat als bestuurder bij paars-wit.

Bron: BELGA

Bij de organisatie die de belangen van de Europese voetbalclubs behartigt, volgde Michael Verschueren in 2013 zijn vader Michel op. Michel Verschueren overleed vorig jaar.

Net als de overige bestuursleden krijgt Verschueren een nieuw mandaat van vier jaar. PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaifi werd herkozen als ECA-voorzitter. Al-Khelaifi nam die functie in april 2021 over van toenmalig Juventus-voorzitter Andrea Agnelli, die bij het lanceren van de verguisde Super League was opgestapt als voorzitter van de ECA. 

Voor Standard zetelt Joshua Wander voortaan in het bestuur van de ECA. Hij is de medeoprichter van 777 Partners, dat naast Standard ook eigenaar is van Genua en het Franse Red Star. De Amerikaanse investeringsgroep is tevens meerderheidsaandeelhouder van Hertha Berlijn, Melbourne Victory en Vasco da Gama.

De voorbije jaren ontwikkelde de ECA zich tot een machtige organisatie. In 2021 verhinderde het samen met de UEFA de oprichting van de Super League, een gesloten supercompetitie. De ECA zette zich daarnaast in voor de hervorming van de Champions League, het nieuwe format doet vanaf het seizoen 2024-25 zijn intrede.

Woensdag bracht The Guardian naar buiten dat Union Sint-Gillis niet meer welkom is bij de ECA. Dit omdat de Brusselaars al lid zijn van een andere belangenvereniging, de UEC, die het opneemt voor kleinere clubs in Europa. Alex Muzio, een van de sterke mannen bij RUSG, verklaarde aan de Britse krant dat het niet de bedoeling is om de ECA te bekritiseren. “We willen het Europese voetbal op een positieve manier veranderen”, klonk het.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer