Paul Van Landeghem

Stad Antwerpen biedt betaalbare huurwoningen aan voor wie net te veel verdient voor sociale woning

De stad Antwerpen start met het initiatief "Betaalbaar huren", voor Antwerpenaars met een bescheiden inkomen. Dat kan in de geklasseerde Fierensblokken in de Sint-Andrieswijk, waar zo'n 100 appartementen zijn gerenoveerd. "Maar het zijn geen sociale woningen", zegt schepen voor Wonen Els van Doesburg (N-VA).

"Het is een project voor de 'net-niet' categorie", zegt schepen voor Wonen Els van Doesburg (N-VA). "Dat zijn de mensen die net te veel verdienen voor een sociale woning, maar net te weinig om iets te huren op de private woningmarkt. Een alleenstaande moeder die geen betaalbare woning vindt bijvoorbeeld, of een jong koppel dat de eerste stappen zet op de arbeidsmarkt en overweegt om kinderen te krijgen."Ā 

Het is een project voor de 'net-niet' categorie

schepen voor Wonen Els van Doesburg (N-VA)

De stad biedt 107 betaalbare huurwoningen aan in de Fierensblokken in de Sint-Andrieswijk in Antwerpen. AG Vespa renoveerde de iconische blokken. De stad zal de huurwoningen nu verhuren aan huurprijzen die gemiddeld 20 procent lager liggen dan op de private markt.

Fierensblokken
Paul Van Landeghem

Wie interesse heeft, kan zich digitaal aanmelden maar er zijn wel bepaalde voorwaarden. Starters (kandidaat-huurders jonger dan 36 jaar) en eenoudergezinnen krijgen voorrang en er wordt rekening gehouden met specifieke inkomensgrenzen. Je moet de afgelopen 10 jaar al 3 aaneensluitende jaren in Antwerpen hebben gewoond, ouder zijn dan 18 jaar, je mag geen gekochte woning bezitten en je moet legaal in Belgiƫ verblijven.

Vanaf eind september start de toewijzing van de beschikbare woningen.

Schepen voor Wonen Els van Doesburg
Paul Van Landeghem

Meest gelezen