Onze journalist ging kijken waarom La Rigue van Peter Goossens zoveel slechte recensies krijgt
Wat scheelt er met La Rigue? Zelden ging een opening met zoveel toeters en bellen gepaard en meteen kregen alle gerechten van Luc Bellings een 10 op 10. Maar twee maand later krijgt Peter Goossens’ kustbrasserie in het Knokse vijfsterrenhotel La Réserve verrassend veel negatieve recensies. Tijd om zelf nog eens poolshoogte te nemen. Ongezouten verslag van een middagje tafelen, in tegenstelling tot het voorgerecht.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Spaargids.be
Houdt jouw spaarrekening op te bestaan? “Opgebouwde voordelen neem je mee naar nieuwe rekening”
-
PREMIUMPortret
Zelfs de dioxinecrisis maakte hem populair. Wie was Henri Renmans die meer dan 340 slagerijen had?
Naast elke Aldi een Renmans. Zo slim was Henri Renmans (86) die er sinds 1980 zijn brood en beleg mee verdiende. Dinsdag overleed de oervader van ’s lands bekendste beenhouwerij, die op haar hoogtepunt 349 winkels telde. Hoe kon Renmans uitgroeien tot een begrip en wat heeft die andere supermarkt, Colruyt, daarmee te maken? “Hij heeft altijd veel respect gehad voor de mensen die voor hem werkten”, zegt zoon en huidig CEO Rik Renmans aan HLN. -
Mijnenergie
Vaste energieprijzen stijgen opnieuw: 10% erbij op twee maanden tijd
Nadat vorige maand een einde kwam aan de maandenlange prijsdaling voor energie, veren de prijzen nu nog eens met enkele procenten op. Dat leert Mijnenergie.be uit de tarieven voor nieuwe vaste contracten of contractverlengingen die de energieleveranciers vandaag - aan het begin van de nieuwe maand - publiceren. -
-
3
België sluit zich op Werelddag van de Persvrijheid aan bij Media Freedom Coalition
-
PREMIUM35
Daarom staat je kind op wachtlijst om te voetballen: “Onze club draait op 55 vrijwilligers, dat zijn er 12 te weinig”
In Vlaanderen steken 56.000 vrijwilligers (quasi) onbezoldigd hun schouders onder het amateur - en jeugdvoetbal, maar 91% van die clubs heeft nood aan nieuwe mensen om de boel draaiende te houden. Daarbovenop is er ook een tekort aan middelen, waardoor 35% van de clubs een wachtlijst voor nieuwe leden heeft. Voetbal Vlaanderen pleit daarom voor een beter statuut voor vrijwilligers in de sport. “Waarom kan een flexijob wel in een café maar niet in de voetbalkantine?” -
PREMIUM
EXCLUSIEF. Luc Bellings proeft 9 gerechten bij ‘La Rigue’ van Peter Goossens: “Binnen een half jaar komen we nog eens terug”
“Als Luc Bellings langskomt, zal hij op alle gerechten alleen maar 10 op 10 kunnen geven”, pochte Peter Goossens twee maanden geleden. Rarara wie er gisteren op de openingsdag van ‘La Rigue’ opdook. Samen met ons beoordeelde Bellings drie voor-, hoofd- en nagerechten. “Dit is de perfectie, ik kan niet het minste foutje ontdekken.” -
PREMIUM
“We willen niet op kwaliteit inboeten”: Peter Goossens sluit zijn restaurant in Knokke nu ook tweede dag per week
-
Geen strenge straf meer voor wie vroeger werk hervat na tijdskrediet
-
PREMIUM
Foute medicatie of gestikt in muntstukje? Na tien jaar enkel ‘gebroken partijen’ in zaak rond dood van Maria Blanco (70): “Ik durf niets meer te verklaren”
Twee gerenommeerde wetsartsen en een ervaren toxicoloog konden in november vorig jaar geen eensluidende conclusie voorleggen over de doodsoorzaak van Maria Blanco (70), die in juni 2014 in het ziekenhuis overleed. Het parket vordert een celstraf van zes jaar voor verpleegkundige S.R. (43), die de patiënte de foute pijnmedicatie zou toegediend hebben. Maar volgens haar advocaat Bert Partoens stikte Maria in een muntstuk van 20 eurocent dat diep in haar keel zat. In de rechtbank verschenen vandaag enkel ‘gebroken partijen’. “Dat we hier na tien jaar allemaal staan, is een schande voor justitie.”Genk, Tongeren -
PREMIUM
BINNENKIJKER. Op ontdekkingstocht in vijfsterrenhotel La Réserve: “Decadent? Nee, maar klasse en luxe staan wel centraal”
Het meest luxueuze hotel van de kust - meteen ook het eerste met vijf sterren - opende maandag officieel de deuren. “We zorgden voor een totale make-over en stelden klasse en luxe centraal”, klinkt het bij topondernemer Bart Versluys, die samen met Marc Coucke aan La Réserve zijn grandeur van weleer teruggeeft. Wij gingen als eerste een kijkje nemen in dit prachtige hotel in Knokke, en dat overtrof meteen ook onze verwachtingen. -
11
Kerk wil godsdienstleerkrachten aantrekken met nieuwe campagne
126 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageerLydie De preester
Willy Bogaert
Philippe Deckers
Jean De Visser
Karine Roeland