ID / Tim Dirven
Volledig scherm
PREMIUM
© ID / Tim Dirven

PORTRET. Deze Belgische Alzheimerexpert zorgt voor cruciale doorbraak: “Mijn moeder is onlangs overleden aan alzheimer. Dan denk je: hadden we niet wat rapper moeten werken?”

Hij verloor recent zijn moeder aan alzheimer en wijdt al meer dan zijn halve leven aan onderzoek naar de ziekte. Maar hoe cruciaal de doorbraak die hij met zijn team forceerde ook is, een orgelpunt op zijn carrière mogen we die niet noemen. Maak kennis met Bart De Strooper (62), Belgisch alzheimerexpert die nooit afgeeft. “Na mijn pensioen wil ik mijn werk voortzetten.”

10 reacties

  • Jonny Van den Bruel

    8 maanden geleden
    Bedankt voor de jarenlange inzet! Velen hopen met mij dat er eindelijk een efficiënt middel komt tegen deze vreselijke ziekte: onze moeder, 90, kerngezond, geen pilletjes, één en al liefde, zo'n tien jaar alzheimerpatiënt. Ze heeft al zeeën van verdriet gehad! Wij steunen elk jaar het alzheimeronderzoek.
  • Johan Schandevyl

    8 maanden geleden
    Proficiat, zonder meer! Jouw moeder zal fier zijn, en terecht.
  • Hilde Heddebauw

    8 maanden geleden
    PROFICIAT!! professor. Go for it. Gezien de mensheid alsmaar ouder wordt, zal een middel tegen Alzheimer ook alsmaar vaker nodig en nuttig zijn. Dank voor al het werk dat u reeds hebt uitgevoerd! Go for it!
  • Hilde Boterdaele

    8 maanden geleden
    Blij dat we zo'n topwetenschappers in ons land hebben. Doe zo voort, prof. De Strooper !
  • christophe Van den Bossche

    8 maanden geleden
    Doe zo verder man 👌🏼🍀🍀🍀top !