Politie raadt aan om winkels in centrum Brugge vroeger te sluiten: "Kans dat supportersgroep met bommetjes door straten trekt"

De match van Club Brugge tegen de Turkse ploeg Besiktas in het Jan Breydelstadion wordt als risicomatch beschouwd door de politie van Brugge. De handelaars worden aangeraden om de deuren iets vroeger te sluiten. "Grote kans dat supporters in grote groep door de winkelstraten trekken", klinkt het bij de politie.Ā 

Rond 17 uur vertrekken de shuttlebussen met Turkse voetbalfans vanuit 't Zand naar het Jan Breydelstadion. Daar speelt Club Brugge vanavond tegen de Turkse club Besiktas. De clubs speelden acht jaar geleden al tegen elkaar in Brugge. Toen kwam het tot rellen, waarbij enkele agenten gekwetst raakten en er een auto op de menigte is ingereden. Daarom is de politie vandaag extra waakzaam.

"De kans bestaat dat de supporters in grote getale samenkomen en een optocht houden in de winkelstraten richting 't Zand", vertelt Lien De Poorter, woordvoerder van de politie. "Dat kan heel veilig en leuk verlopen, maar het kan ook anders weten we uit ervaring. Er is een kans dat ze bommetjes bij de hand hebben en dan doen de handelaars beter hun winkel dicht rond de tijd dat ze zich verzamelen."

Glasverbod uitgebreid

Enkel de supporters met een geldig ticket voor de match mogen op voorhand in de binnenstad, in de buurt van het treinstation, in St-Andries en St-Michiels staan. Anders kunnen die bestuurlijk worden aangehouden.

Vanaf 13 uur mag je niet meer met glas op straat in het centrum en in de buurt van het stadion.Ā 

Meest gelezen