Archieffoto van de Abdijschool van Dendermonde.
Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto van de Abdijschool van Dendermonde. © VRT / Getty Images

Vader van Abdijschool-slachtoffer getuigt: “1 van de rechters had al wroeging over de uitspraak toen hij zag hoe content Dom Emiel de rechtbank verliet”

Eén vraag blijft na de verschrikkelijke getuigenissen in de VRT-docu ‘Godvergeten’ nazinderen: hoe konden de broeders in de Abdijschool van Dendermonde hun gang blijven gaan, van de jaren 50 tot zelfs begin de jaren 90. De ouders van een slachtoffer van Dom Emiel onthullen hoe de machtige tentakels van de benedictijnen de potjes gedekt probeerden te houden, tot bij Justitie toe. “Zo ver reikte de macht van de paters.”

48 reacties

  • Guido janssen

    7 maanden geleden
    Ik begrijp niet wat er allemaal gebeurd.pas na een volle 10 jaar word er iets gezegd.ik ben christelijk opgevoed maar dat is wat ik nooit heb gezien of gehoord.
  • Kaat Prieels

    7 maanden geleden
    Politiek en kerk zijn de vuilste potten die met gemak en zonder schroom toegedekt worden. De schaamte voorbij….
  • Ludo Hermans

    7 maanden geleden
    Is iedereen bij Justitie akkoord met hetgeen ze altijd voor HEM onder de grond moeten stoppen?
  • Ludo Hermans

    7 maanden geleden
    Ik heb al altijd gedacht dat Justitie bestaat voor de verkeerden, nu ben ik overtuigd!
  • Patricia Hulin

    7 maanden geleden
    Waarom zegt iedereen dat er vandaag al veel veranderd is: sommige zaken veranderen nooit. De verwevenheid met andere machtstructuren is te intens om uit elkaar getrokken te worden zonder nog bijkomende schade aan te richten. Er wordt niet ingezet op echte healing. Gal spuwen kan iedereen. Constructieve healing is zeldzaam.