Archieffoto ter illustratie
nikamata

Antwerpse politie zet anonieme voertuigen in op Linkeroever om joyriders te betrappen: "Rampzalig voor de nachtrust"

De Antwerpse lokale politie voert extra controles uit op Linkeroever om joyriders te betrappen. Ze zet daarvoor ook anonieme voertuigen in. Heel wat bewoners klagen over bestuurders die met hoge snelheden en veel lawaai rondrijden op de brede lanen. Gisterenavond nog kon de politie een joyrider betrappen. Zijn auto is in beslag genomen.

Bij de Antwerpse lokale politie komen de laatste tijd opnieuw veel klachten binnen van bewoners over joyriders op Linkeroever in Antwerpen. "In de nachtelijke uren rijden ze met hoge snelheden op de brede lanen daar", zegt woordvoerder Willem Migom. "Soms zijn de auto's ook bewust uitgerust met zogenoemde pop and bangs op de uitlaat. Die zijn ontworpen om zoveel mogelijk lawaai te maken. Dat is verboden en rampzalig voor de nachtrust van de bewoners op Linkeroever."

Moeilijk om op heterdaad te betrappen

Zowel het wijkteam van de politie als de verkeerspolitie hebben er nu extra aandacht voor. "Het is helaas zo dat joyriders moeilijk op heterdaad te betrappen zijn. Wanneer mensen een melding doen, zijn ze meestal al een heel eind verder, wanneer de politie ter plaatse is."

Anonieme patrouillevoertuigen

Daarom zet de politie ook geregeld anonieme politievoertuigen in waarmee ze patrouilleren. "Gisteren hebben ze een voertuig uit het verkeer kunnen halen. De bestuurder had een rijverbod en moet nog een hele reeks herstelexamens afleggen om zijn rijbewijs terug te krijgen. Daarom is zijn voertuig in beslag genomen."

Meest gelezen