Drie Eiken Universiteit Antwerpen / Decaan G. Hu.
Volledig scherm
PREMIUM
Drie Eiken Universiteit Antwerpen / Decaan G. Hu. © Klaas De Scheirder / Universiteit Antwerpen

“Hij gaf je het gevoel dat je maar beter inging op zijn avances”: decaan UAntwerpen beschuldigd van seksueel overschrijdend gedrag

“Het was een echt schrikbewind.” Studenten vernederde hij en plein public, personeel op het OK sidderde en beefde wanneer hij weer eens de operatie leidde. G.Hu. (64), de decaan die geschorst is na meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en toxisch leiderschap, was niet aan zijn proefstuk toe. Ex-studentes getuigen bij HLN: “Dit onderzoek is geen verrassing voor mij.”

2 reacties

  • Werner verschooten

    7 maanden geleden
    Deze man wordt - al dan niet met reden - beschuldigd, en meteen geschorst door het UZA en door de UA waar hij werkzaam was. Ik heb maar een eenvoudig boerenverstand, maar is er iemand die nu eens in begrijpelijke bewoordingen kan uitleggen waarom deze man op deze manier aangepakt wordt, terwijl al die geestelijken (mannen en vrouwen) die zich schuldig maakten aan mogelijk veel ergere wandaden, vrolijk blijven ronddartelen in de maatschappij, en zoals Van Geluwe nog steeds een herenleven leiden.
  • Alain Faes

    7 maanden geleden
    Machtsmisbruik ?! Hij kan nog altijd in de politiek gaan hé