Photo News
Volledig scherm
© Photo News

VVJ sluit zich aan bij verzet van HLN en VTM NIEUWS tegen publicatieverbod Rousseau

De Vlaamse Vereniging van Journalisten (VVJ) heeft zich aangesloten bij het derdenverzet dat DPG Media, het bedrijf boven onder meer VTM NIEUWS en HLN, heeft aangetekend tegen het publicatieverbod van informatie uit het proces-verbaal dat opgesteld werd tegen Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. Dat meldt de VVJ woensdag.

11 reacties

  • Bert Van Vaerenbergh

    7 maanden geleden
    Geheim van het onderzoek is letterlijk en figuurlijk een dooddoener om onwelriekende zaken toe te dekken. Zelfs tot rechters bij het grondwettelijk hof! Maar niemand mag of kan dat allemaal onderzoeken uiteraard. Ook de Hoge Raad van Justitie is in deze onbevoegd. Politiek benoemd voor het leven zeker.
  • Peeters Francis

    7 maanden geleden
    Als ik niets te verbergen heb dan zal ik me niet verzetten tegen een publicatie, iets wat C Rouseau duidelijk wel doet. Hij zou beter in de showbizz gaan dat te profiteren van ons belastinggeld.
  • Eddy Jans

    7 maanden geleden
    Een rechter die de grondwet wetens en willens naast zich neerlegt of zelf deze niet kent kan niet langer zitting nemen. Een advocate die contact neemt met een onderzoeker om de inhoud te bevragen en deze inhoud wereldkundig maakt moet geschorst worden. Hoe kan men vertrouwen hebben in justitie ?
  • Hubert Vanmechelen

    7 maanden geleden
    Als je niet beseft dat je als politieker een voorbeeldfunctie hebt dan rij je jezelf vroeg of laat in de sloot en daar .. daar kan zelfs de mama dan niks meer aan veranderen. 't Is toch zo een lief manneke hé 🤭
  • patrick de bock

    7 maanden geleden
    Hij weet zogezegd niet meer wat hij gezegd heeft, tot het begint te dagen dat het hem kan schaden! En dan begint het gelobby of hoe je het ook wilt noemen….machtsmisbruik is ook misschien een correcte term.