© ATV

Telenet Giants Antwerp haalt boomlange Nikola Jovanovic in huis

Telenet Giants Antwerp heeft zijn vervanger voor de Deense center Asbjorn Midtgaard (knie) beet. Nikola Jovanovic tekende bij de Giants tot het einde van het seizoen. Jovanovic sloot in februari bij Oostende aan.

cpm

In de BNXT League tekende hij voor een mooi gemiddelde van 13,5 punten en 6,4 rebounds. Hij is een 29-jarige en 2m11 grote Servische center die afkomstig is van Belgrado. Na zijn jeugdjaren bij Rode Ster en KK Partizan Belgrado verkaste de jonge Serviër naar Florida in de States, waar hij ging basketten bij Arlington Country Day School. Zijn collegejaren ( NCAA) bracht Jovanovic door bij USC Trojans in Los Angeles, gevolgd door passages bij Detroit Pistons en LA Lakers in de Summer League. In juli 2017 keerde de center terug naar zijn thuisland en tekende er een contract van drie jaar bij het Euroleague team Red Star Belgrado.

Na een uitleenbeurt bij zowel het Italiaanse Aquila Basket Trento als de Bosnische club Igokea, was Jovanovic sinds 2021 actief bij het Russische BC Nizhny Novgorod. Voor hij in februari dus naar Oostende trok kwam hij vorig seizoen ook nog 20 wedstrijden bij die Russische ploeg in actie. Nikola Jovanovic kwam tweemaal uit voor de Servische nationale ploeg en was ook actief in de Euroleague, Champions League en de EuroCup.

Telenet Giants Antwerp hoopt de nieuwe center te kunnen opstellen in Ciney waar het op 21 oktober de 1/8ste finales van de Beker van België afwerkt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer