Minister Dalle wil dat Google ’t Scheldt uit de nieuwsresultaten haalt

© BELGA

Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) vraagt Google om de artikels van website ’t Scheldt niet langer weer te geven in de categorie ‘News’. Dat heeft hij donderdag in het parlement gezegd na een vraag van Meyrem Almaci (Groen).

mts
Bron: BELGA

“Dit is je reinste bagger, zonder enige meerwaarde”, zei minister Dalle over de website. Los van de inhoud is er ook een groot probleem met de transparantie van degenen die achter de site zitten, vond hij.

Als minister kan Dalle naar eigen zeggen niet veel doen, maar hij heeft wel contact opgenomen met Google. “Ik heb al herhaaldelijk contact gehad met Google om hen te verzoeken dit soort websites niet aan te merken als nieuws”, zei hij donderdag. “Wij investeren heel sterk in mediawijsheid. We vragen aan kinderen en jongeren om weerbaar te zijn ten aanzien van desinformatie. We vragen hen om berichten, waarbij ze twijfels hebben, te checken bij betrouwbare nieuwsmedia.”

’t Scheldt hoort daar volgens de minister evident niet bij. “Maar als je zoekt en Google zegt dat dit nieuws is, zou de verwarring kunnen ontstaan dat dit op een gelijkaardig niveau staat als bijvoorbeeld de publieke omroep.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen