© AFP

EK-KWALIFICATIES. Invaller Nusa kan Noorse nederlaag tegen Spanje niet voorkomen, Wales klopt verrassend Kroatië

Spanje heeft zondagavond in de voorrondes voor het EK van volgende zomer in Duitsland een 0-1 zege geboekt op het veld van Noorwegen. Bij de Noren mocht Nusa invallen, maar hij kon de nederlaag niet vermijden. In groep D versloeg Wales verrassend Kroatië.

Maxime Caeyman
Bron: BELGA

Invaller Nusa kan Noorse nederlaag tegen Spanje niet voorkomen

In groep A heeft Spanje met 0-1 gewonnen op het veld van Noorwegen. Barcelona-speler Gavi zorgde net na rust voor het enige doelpunt in de wedstrijd. Bij Noorwegen mocht Antonio Nusa in de 58e minuut invallen, maar ook hij kon het tij niet meer keren. Spanje staat met 15 punten gedeeld aan de leiding met Schotland, Noorwegen volgt met tien punten op de derde plaats.

Haaland werd negentig minuten lang geneutraliseerd door de Spaanse verdediging.© EPA-EFE

Georgië wint met 4-0 van Cyprus

De Cyprioten hielden een volledige helft stand, maar meteen na rust en na de wissel van de Cypriotische Charleroi-verdediger Stelios Andreou brak Otar Kiteishvili op assist van Giorgi Chakvetadze met een afstandsschot de ban voor Georgië. Een dikke tien minuten later was het hek volledig van de dam toen Georges Mikautadze (ex-Seraing) Khvicha Kvaratskhelia het straatje instuurde. De superster van Napoli tikte de 2-0 simpel voorbij de Cypriotische doelman Joel Mall. Daarna diepte Levan Shengelia de score verder uit met een lage schuiver, in de slotseconden zette Mikautadze nog een penalty om.

Georgië blijft ondanks de zege steken op een vierde plaats met zeven punten. Het heeft er drie minder dan Noorwegen en vijf minder dan Spanje, die later zondag (20u45) nog tegen elkaar spelen. Mits een overwinning van La Roja kunnen de Georgiërs al sowieso niet meer rechtstreeks naar de eindronde in Duitsland. Cyprus is troosteloos laatste met nul punten.

Wales verrast met zege tegen Kroatië, ook leider Turkije wint

Wales zorgde voor de verrassing van de avond door Kroatië, de derde van het afgelopen WK in Qatar te kloppen met 2-1. Harry Wilson zorgde in de tweede helft met twee doelpunten voor de dubbele Welshe voorsprong, een kwartier voor tijd bracht Mario Pasalic de spanning terug in de wedstrijd. Wales hield echter stond en hield zo de drie punten thuis. Door die overwinning springt Wales over Kroatië naar de tweede plaats in groep D. In die groep wist leider Turkije met 4-0 te winnen van Letland, dat laatste blijft.