Themabeeld.© rr

Gestolen fietsen verhandeld aan vrachtwagenchauffeurs aan Asiadok: politie pakt gekende fietsendief op

Antwerpen -

De Antwerpse politie kon bij een controleactie aan het Asiadok-Noordkaai een gekende fietsendief oppakken. De veelpleger heeft al meer dan zeventig feiten op zijn kerfstok staan. Hij verblijft illegaal in ons land.

nelo

Na meerdere meldingen over personen die gestolen fietsen zouden verkopen aan vrachtwagenchauffeurs bij het Asiadok-Noordkaai, besloot de politie daar te controleren. “Toen het wijkteam van het Eilandje kwam aanrijden, gooide een man een fiets weg”, vertelt Wouter Bruyns, woordvoerder van de Antwerpse politie. “Hij was inderdaad in gesprek met een vrachtwagenchauffeur die later verklaarde dat hij gevraagd is om naar een fiets te komen kijken.”

De verdachte werd gevat en overgebracht naar het cellencomplex. “De man is gekend voor meer dan zeventig feiten waaronder diefstallen van fietsen. Daarbovenop stond hij ook nog eens geseind”, zegt Bruyns.

Na contact met het parket mocht de man na verhoor beschikken. Hij verblijft illegaal in het land. De Dienst Vreemdelingenzaken werd in kennis gesteld. De man moet op eigen initiatief het land verlaten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners