Themabeeld.© Shutterstock

Lommelaar (47) krijgt vier jaar cel omdat hij ex vastbindt, drugs geeft en verkracht

Lommel -

Een 47-jarige man uit Lommel is veroordeeld tot vier jaar cel met de helft uitstel omdat hij zijn ex-vriendin vastbond en verkrachtte. Hij gaf de vrouw ook drugs zodat ze zou kalmeren. Zelf minimaliseerde hij de zware feiten. “Ik bond haar enkel vast om in haar gsm te kunnen kijken”, klonk het.

Shauni Deferm

Op 2 oktober vorig jaar liep het uit de hand tussen de 47-jarige man uit Lommel en zijn ex-vriendin (46). Volgens de aanklager ontstond er een ruzie omdat de veertiger het appartement na hun breuk moest verlaten. Hij lokte zijn ex vervolgens mee naar de slaapkamer. “Hij sloeg haar met een plank op het hoofd en bond haar met handen en voeten vast aan het bed. Ze moest blijven liggen en toekijken hoe hij zijn polsen zou oversnijden”, aldus de procureur.

Uiteindelijk ging de man niet door met zijn suïcidaal plan. In plaats daarvan nam hij de gsm van de vrouw om die te doorzoeken. “Uiteindelijk mocht de vrouw naar het toilet gaan. Nadien moest ze op de zetel gaan liggen, kreeg ze een xtc-pil toegediend en werd ze opnieuw met een zakdoek in haar mond vastgebonden. Hij probeerde haar toen te penetreren met een vibrator.” Uiteindelijk reed hij met haar naar het kerkhof en zou hij de vrouw ook proberen snijden hebben met een hakmes. De volgende dag werd hij gearresteerd.

De vrouw bevestigde het relaas van de openbare aanklager. “Op zo’n moment kan je twee dingen doen: vluchten of vechten. Maar ik ben die dag gewoon bevroren uit schrik voor mijn leven. Het was precies een film.”

Smeerlap

De man minimaliseerde de zware feiten, maar gaf wel toe dat hij zijn ex vastgebonden had. “Ik heb haar op bed geduwd en ik ben op haar gaan zitten. Dan heb ik haar vastgebonden. Ik wilde in haar gsm kijken om te zien wat ze over me schreef. Ik wist dat ze me zwartmaakte bij vrienden en me een smeerlap noemde. Ik heb haar na vijf minuten meteen losgemaakt en in de living heb ik haar weer vastgebonden met klittenband zodat ik alles grondig kon lezen.”

De man ontkende verder dat hij haar geslagen, verkracht en bij de keel gegrepen had. De drugs zou de vrouw volgens hem zelf ingenomen hebben. “Waarom zou ik zoiets doen? We hebben altijd een goede relatie gehad en nu komt ze met zoiets af”, sprak hij verontwaardigd.

4 jaar cel

Toch bevestigde het onderzoek de verklaringen van het slachtoffer. Tijdens de huiszoeking werden er handboeien met velcro, wasdraad met lussen, seksspeeltjes, speed en een verfrommelde zakdoek gevonden. Er hingen ook handboeien en koorden aan het bed. De vrouw had wurgsporen in de hals en snijwonden aan haar polsen.

De raadsman van de beklaagde, meester Michiel Van Kelecom, verwees naar het blanco strafblad van zijn cliënt en stelde dat hij geen drugs meer neemt en zijn leven weer op de rails heeft. Hij vroeg een werkstraf. De Tongerse rechter veroordeelde de veertiger uiteindelijk toch tot een celstraf van vier jaar, waarvan de helft met uitstel, en een geldboete van 800 euro. Hij ontzette de man voor vijf jaar uit zijn rechten. Het slachtoffer krijgt een schadevergoeding van 7.853 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer