Belga

Frank Vandenbroucke wordt de federale lijsttrekker voor Vooruit in Vlaams-Brabant

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) zal bij de komende verkiezingen de federale Kamerlijst trekken in Vlaams-Brabant. Dat heeft hij gezegd in "De ochtend" op Radio 1. Vandenbroucke werd in 2020 bij de vorming van de huidige Vivaldi-regering nog binnengehaald als "wit konijn".

"He's back, bitches", schreef Vooruit-voorzitter Conner Rousseau in 2020 op sociale media, toen hij voormalig SP.A-kopstuk en professor Frank Vandenbroucke binnenhaalde als "wit konijn" in de regering-De Croo. Dat was verrassend want Vandenbroucke leek de politiek al veel langer vaarwel te hebben gezegd en was dus ook niet opgekomen bij de verkiezingen. Hij werd als minister van Volksgezondheid en en Sociale Zaken en als vice-premier de voorbije jaren een van de sterkhouders in de Vivaldi-regering.

Bij de komende verkiezingen zal Vandenbroucke deze keer wel weer opkomen. Hij trekt de federale lijst van Vooruit in Vlaams-Brabant, zo kondigde hij aan in "De ochtend" op Radio 1. "De kogel is door de kerk. "Ik vind dat mijn verantwoordelijkheid, maar ik doe dat heel graag."

Volgens Vandenbroucke ligt er nog veel werk op de plank. "Ik wil nog bijkomend kunnen investeren in gezondheidszorg. En ook de hervormingen waarmee we gestart zijn, moeten verder worden uitgerold. Daarom gaan mijn partij Vooruit en ikzelf een mandaat vragen om dat verder te mogen doen."

"We weten dat er nog heel wat uitdagingen zijn: economische en budgettaire moeilijkheden en internationale gespannen omstandigheden. Maar we vinden tegelijk dat we in ons eigen land daar solidaire antwoorden op moeten geven. Ik ga daar ten volle voor."

Meest gelezen