© BELGA

© BELGA

1 / 2
thumbnail:
thumbnail:

Doelpuntenfestival op ‘t Kiel: kansloos Beerschot krijgt er zes (!) om de oren van Club Brugge en ligt uit de beker

Wat het begin van een bekersprookje had kunnen zijn, is uitgedraaid op een avond om snel te vergeten voor Beerschot. Meer dan 10.000 supporters zagen hoe Wieland en co. vol goede moed begonnen aan de bekeraffiche tegen Club Brugge, maar al heel snel hun meerdere moesten erkennen in de Belgische topclub. Blauw-zwart overklaste de Mannekes en won uiteindelijk met duidelijke 0-6-cijfers.

Mats Somers

LEES OOK. COMMENTAAR. “Dit Beerschot ligt qua niveau dichter bij Club NXT dan bij Club Brugge”

De Beerschotsupporters zoeken altijd wel naar manieren om zich te laten opvallen. Een cupmatch tegen het grote Club Brugge was dan ook een ideale gelegenheid om nog eens uit te pakken met een ‘spécialeke’: voor aanvang van de wedstrijd vertrokken er uit VAK I, de spionkop van de thuisploeg, ettelijke pijlen vuurwerk.

De spelersgroep van T1 Andreas Wieland had er wel geen al té beste generale repetitie opzitten na het pijnlijke 0-1-verlies van Dender afgelopen weekend. De Oostenrijkse coach van de Mannekes koos wel nagenoeg voor hetzelfde elftal op één wijziging na: Keita moest plaats ruimen voor Van Himbeeck, die als het ware op de spitspositie aan deze 1/16e finale van de Croky Cup begon.

De bal rolde nauwelijks vijf minuten in het Olympisch Stadion of Matijas mocht zich al een eerste keer omdraaien. Konstantopoulos leed dom balverlies waar Thiago kon van profiteren: met een goeie rush stormde de Brugse spits af op de doelman van Beerschot. De Braziliaan strafte het foutje van de Griekse verdediger genadeloos af en zo stond het al snel 0-1 op het Kiel.

Brugge liet na het openingsdoelpunt de bal aan de thuisploeg. Het Beerschotpubliek deed er alles aan om z’n troepen naar voor te schreeuwen. Een mooie pass, een goeie defensieve actie of een doodgewone inworp in het voordeel van mauve-wit: het werd allemaal met luid applaus onthaald op het Kiel. Reyners pakte uit met een leuke actie en een goed schot, maar Mignolet stond goed pal.

De Mannekes waren begonnen aan hun zoektocht naar de gelijkmaker. Een zoektocht die meteen een flinke knauw kreeg wanneer het licht plots uitging bij Cagro. De centrale middenvelder wou z’n keeper aanspelen, maar had niet gezien dat Skov Olsen nog stond te kamperen in de zestien. De Deense aanvaller van Club nam het cadeautje van Cagro maar al té graag in ontvangst, kapte Matijas daarbij nog even uit en verdubbelde de voorsprong voor de bezoekers: 0-2.

Club toont geen genade

Vanaf dat moment was het al Club Brugge wat de klok sloeg, met in de hoofdrol Andreas Skov Olsen. Op het half uur schilderde hij eerst een hoekschop op het hoofd van Odoi, die goed binnen knikte voor 0-3. Een handvol minuten later kon de man van de eerste helft dan weer véél te makkelijk voorbij Tshimanga, waarna hij het leer goed achteruit trok, in de vorm van een ‘fortyfiver’, voor een eenzame Vetlesen die z’n voet er maar hoefde tegen te zetten: 0-4. Om het helemaal af te maken zette Skov Olsen zélf de forfaitscore vlak voor rust nog op het bord. Een afstandsschot vloog enig mooi binnen in de linkerbovenhoek: 0-5 en match gespeeld. Al zag Sanusi wel nog een vrije trap uitéén spatten op de lat, maar dat was niet meer dan een hele kleine voetnoot aan een moeilijke eerste 45 minuten voor Beerschot.

Tweede helft voor Piet Snot

Na de koffiepauze hadden beide ploegen eigenlijk niet meer naar buiten hoeven komen. Maar de 90 minuten moesten uiteraard wel afgewerkt worden. Deila wisselde dan maar twee spelers bij de rust, in tegenstelling tot Wieland die gewoon dezelfde 11 namen het veld opstuurde.

Als er nog een sprankeltje hoop was voor Beerschot, dan werd die al heel snel de kop ingedrukt. Deze keer was het Matthys die in de fout ging. Thiago onderschepte een veel te zachte inspeelpass van de Kielse centrale verdediger, legde opzij voor Vetlesen die zijn tweede van de avond maakte: 0-6.

Beide coaches brachten nog wat nieuwe namen op het terrein om de tijd vol te maken. Zowel Club Brugge als Beerschot versierden nog wat kansen, maar dat veranderde niets meer aan de uitslag. Het bekerverhaal van Beerschot stopt zo na een stevig 0-6-thuisverlies van Club Brugge.

    MEER OVER K. Beerschot V.A.

    Aangeboden door onze partners