VRT/Jokko

"Hij komt, hij komt": Sint maakt intrede op 18 november aan het Steen in Antwerpen

De Sint komt aan op 18 november aan het Steen in Antwerpen. Hij zal er naar jaarlijkse gewoonte aanmeren met zijn stoomboot en daarna richting de Grote Markt wandelen, om vanop het balkon van het stadhuis de kinderen en hun ouders toe te spreken.

Antwerpen maakt zich stilaan klaar voor de komst van de Sint. Binnen twee weken is het zover, want op zaterdag 18 november arriveert hij in ons land. Om 14 uur meert de Sint aan met zijn stoomboot tegen het ponton aan het Steenplein. Dat zal hij doen samen met een hele reeks pieten, Conchita, Ramon, Kneta Knieschijf en nog heel wat andere medewerkers en vrienden.

De Sint wordt opgewacht door Bart Peeters en burgemeester Bart De Wever (N-VA) die hem zullen begroeten en officieel welkom heten.

Daarna trekt de stoet van de Sint via de Ernest Van Dijckkaai en de Suikerrui naar de Grote Markt. Sinterklaas komt rond 14.45 uur aan op het stadhuis. Daar zal hij vanop het balkon aan het Schoon Verdiep de kinderen en hun ouders toespreken.

VRT/Jokko

Live volgen

Ketnet en Ketnet Junior zorgen voor een groot feest. Tussen 13 en 14 uur zorgen Kaatje, Viktor en Kamiel en De KetnetBand voor ambiance op het podium op de Grote Markt. Iedereen is welkom om de Sint toe te juichen. Ouders vinden meer informatie op ketnetvoorouders.be.

Ook als je er niet bij kunt zijn, hoef je niets te missen: VRT 1, Ketnet en VRT MAX zenden de intrede van Sinterklaas rechtstreeks uit. Ketnet-wrappers Gloria Monserez en Sarah Mouhamou presenteren de uitzending en volgen de aankomst en de tocht van Sinterklaas op de voet.

Meest gelezen