17.255 toeschouwers is het record voor een Belgische basketbalwedstrijd. In 2019 en op de Night of the Giants. Doen de Cats in februari beter?© GOYVAERTS/GMAX Agency

Belgian Cats werken olympisch kwalificatietoernooi in het Sportpaleis af

De kogel is door de kerk. De Belgian Cats werken het olympisch kwalificatietornooi niet in de Lotto Arena, maar wel in het Sportpaleis van Antwerpen af. Emma Meesseman en haar ploegmaats gaan voor een tweede olympisch ticket op een rij.

Patrick Ceulemans

De Belgian Cats zullen het olympisch kwalificatietoernooi in het Sportpaleis van Antwerpen afwerken. Van 8 tot en met 11 februari kampen de Cats tegen olympisch- en wereldkampioen Verenigde Staten, Senegal en Nigeria. België gaat vol voor kwalificatie en voor een tweede opeenvolgend ticket naar de Olympische Spelen (Parijs 2024). Eerstdaags volgt er meer info over de ticketverkoop.

“Het wordt een helse klus om die zaal te vullen, maar we gaan vol voor die uitdaging. Met onder meer de federatie, onze partners en in eerste instantie onze trouwe fans. Uiteraard is het een enorm voordeel dat we als Europees kampioen op 8 februari tegen olympisch- en wereldkampioen Amerika openen. Die avond moet het begin vormen van een geweldige Belgische basketbalweek”, aldus general manager Koen Umans van de Belgian Cats. Team USA komt tevens met al zijn grote sterren (o.a. Brittney Griner, Diana Taurasi, Kelsey Plum, Sabrina Ionescu, Kahleah Copper en Breanna Stewart) naar het Sportpaleis afgezakt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer