Marc Heughebaert, voorzitter van Thuispunt Gent bij site van nieuwe sociale woningen
Dirk Verleyen

Thuispunt Gent gaat 163 sociale woningen renoveren en 73 nieuwe bouwen: "Focus op lage energiekosten"

De woonmaatschappij Thuispunt Gent, heeft plannen om 163 sociale woningen te renoveren en 73 nieuwe te bouwen. Daar zitten ook woningen bij voor gezinnen met kinderen. De focus ligt op zo laag mogelijke energiekosten van de woningen, aldus voorzitter van Thuispunt Gent, Marc Heughebaert. 

Vorige maand was er in Gent nog een volksraadpleging over betaalbaar wonen. Nu is Thuispunt Gent gestart met de bouwwerken van meer dan 200 woningen. "We zijn in een hogere versnelling gegaan. Vandaag kunnen we twee projecten presenteren. In de Francisco Ferrerlaan worden 163 woningen volledig gerenoveerd. We namen daar oude stadswoningen over die wel toe zijn aan een renovatie. Het gaat meer bepaald over twee appartementsblokken. Nu starten we met het eerste blok, en over drie jaar beginnen we met het tweede. In de Fabriekstraat komen 73 nieuwe sociale woningen", vertelt voorzitter van Thuispunt Gent, Marc Heughebaert. 

Betaalbaar wonen

De woonmaatschappij kreeg 1,1 miljoen euro subsidie van de stad om het project te realiseren. "Het doel is om de energiekosten zo laag mogelijk te houden. Het is een forse investering, maar als we bouwen voor een groep met lage inkomens moeten we ervoor zorgen dat zij naast een lage huur geen al te hoge energiekosten hebben. Onze sociale missie om goede woningen te bouwen voor een lagere-inkomensgroep dat wordt hier terug gerealiseerd." 

Meest gelezen