stadion
Jan Breydelstadion
toeschouwers
24323

Veel kansen, geen goals: onklopbare Cercle-doelman Warleson houdt Club van derbyzege

Jupiler Pro League - speeldag 14 - 12/11/23 - 13:30

Niemand écht tevreden na een intense Brugse derby zonder winnaar. Club en Cercle kregen allebei enorme kansen om de zege naar zich toe te trekken, maar misten scherpte voorin of botsten op uitstekende doelmannen. Vooral Cercle-keeper Warleson zorgde ervoor dat Club met een povere 5 op 18 achterblijft.

Club Brugge - Cercle Brugge in een notendop:

• Sleutelmoment: In de slotfase voert Club Brugge de druk op en de 1-0 hangt in de lucht. Jutgla komt er tot twee keer toe dicht bij en vlak voor affluiten is het bijna raak voor Meijer, maar eerst is Miangue en dan tweemaal Warleson de boeman voor Club.

• Man van de match: Warleson was vandaag onklopbaar. De Braziliaanse doelman hield Cercle overeind met een resem reddingen. De ene nog straffer dan de andere. Clean sheet nummer 6 voor Warleson dit seizoen, alleen Antwerp-doelman Jean Butez doet beter.

• Opvallend: Na ruim drie maanden is Simon Mignolet er nog eens in geslaagd om de nul te houden in de competitie. Zijn laatste clean sheet dateerde van 13 augustus, toen Club op de derde speeldag een 0-5-overwinning boekte bij Eupen.

Warleson redt Cercle, Denkey mikt op de paal

Eerste Brugse derby voor Ronny Deila en het was er meteen één met druk op de ketel na 3 nederlagen in de laatste 4 competitiewedstrijden. De Club-coach zag zijn ploeg goed beginnen. Met twee knappe reddingen in een halve minuut hield Warleson zowel Meijer als Skov Olsen van de vroege openingstreffer.

Club Brugge eiste het meeste balbezit op met opvallend verticaal spel, maar tot veel concrete kansen leidde dat niet. Ongevaarlijke afstandsschoten van Jutgla en Zinckernagel, verder kwam de thuisploeg niet.

Cercle Brugge stelde aanvallend nog minder voor. Met de rust in zicht strafte het wel bijna balverlies van Mechele af. Op een lage voorzet van Lemaréchal besloot Denkey in één tijd op de paal. Club ontsnapte, maar zag even later wel sterkhouder Skov Olsen uitvallen met een hamstringblessure.

Club bijt tanden stuk op onklopbare Warleson

Rond het uur liet Cercle tot twee keer toe de kans liggen om de score te openen. Eerst werd een kansrijke counter de nek omgewrongen en toen Van der Bruggen Gboho afzonderde voor Mignolet, kreeg de aanvaller de bal niet voorbij de doelman.

Daarna eiste Warleson weer alle aandacht op. De Cercle-doelman liet zich niet verrassen toen Ferran Jutglà uithaalde op een voorzet van Buchanan. Ook op een afstandschot van Vetlesen stond Warleson pal, net als op de herneming van Jutgla.

Voor Jutgla werden de frustraties alleen maar groter. In de slotfase bood Meijer hem de 1-0 op een presenteerblaadje aan, maar Miangue kon zijn schot nog net afblokken. Enkele minuten later dreef Warleson de Catalaan helemaal tot wanhoop met nóg maar eens een cruciale redding.

Ook in de extra tijd bleef de 1-0 in de lucht hangen. Meijer kreeg de laatste kans voor Club, maar ook nu hield de onklopbare Warleson Cercle overeind. Club blijft zo achter met slechts één overwinning in de laatste acht wedstrijden.

Reacties uit het Cercle-kamp: "Warleson mag mijn stuk pizza hebben"

• Miron Muslic (trainer Cercle Brugge): "De Cercle-supporters mogen trots zijn. We wilden na de wedstrijd met opgeheven hoofd naar onze supporters gaan, nadat we alles gegeven hadden. Dat hebben we vandaag ook op een fantastische manier gedaan. Ik ben trots op onze prestatie en onze ingesteldheid. Deze wedstrijd had alles om op 3-3 of 4-4 te eindigen. Op Warleson kan je altijd rekenen. Hij worstelde vorige week een beetje met zijn vertrouwen, maar hij bewees deze week dat hij zijn niveau kan opkrikken. Net als het volledige team. Hij heeft ons vandaag gered met een fantastische prestatie."

• Thibo Somers (Cercle Brugge): "Het was een felbevochten derby. We hebben gevochten als leeuwen, iedereen is voor elkaar door het vuur gegaan. We hebben gelukkig met Warleson een goede keeper die heel veel kansen van Club de nek heeft omgewrongen. Het leek soms een gemaakt doelpunt, maar toch redde hij nog mooi. Hij was de man van de match. We hadden zelf ook kansen, zoals met Denkey op de paal in de eerste helft. De laatste pass kwam er niet altijd uit. Maar 0-0 op Club Brugge is mooi."

• Hannes Van der Bruggen (Cercle Brugge): "Er was veel strijd en intensiteit en er waren ook redelijk veel kansen. Gelukkig voor ons stond Warleson een heel sterke wedstrijd te keepen. Maar we hebben toch ook zelf onze momentjes gehad, zeker in de tweede helft. We speelden een drie tegen één niet goed uit, Gboho kon alleen op Mignolet afgaan en helemaal op het einde was er nog een afgeblokt schot van mij. Dit is een mooi punt voor ons. Club heeft een paar 100 procent-kansen gehad, dus wij kunnen zeker leven met dit punt. Club was goed, maar ik vond ons niet veel slechter. In het aanvallend compartiment hebben zij enkele toppers, waardoor ze iets makkelijker kansen creëren. We hebben ervoor gestreden, 0-0 is echt wel goed voor ons. Het is leuk als de resultaten goed zijn, maar er zijn nog veel zaken die beter kunnen. In de omschakeling hadden we vandaag gevaarlijker kunnen zijn. Of Warleson nu een gebakje krijgt? Hij mag mijn stuk pizza hebben, dat nu in de kleedkamer ligt. Hij heeft zelfs twee stukken verdiend."