Ymke Dirikx

Belgische Charlotte de Witte al voor de vierde keer verkozen tot beste techno-dj ter wereld: "Mooi schouderklopje"

Voor het vierde jaar op rij is de Belgische techno-dj Charlotte de Witte (31) door het Britse vakblad DJ Mag verkozen tot de beste techno-dj ter wereld. Een vorm van erkenning die De Witte enorm koestert, vertelt ze bij Studio Brussel.

Het Britse maandblad DJ Mag reikt jaarlijks prijzen uit aan de beste dj's van het moment, in verschillende categorieƫn. Al voor de vierde keer heeft het publiek Charlotte de Witte uit Gent tot winnaar verkozen, in de categorie "beste techno-dj". Iets waar ze haar Belgische fans expliciet voor wil bedanken, vertelt ze bij Studio Brussel.

"Het is supercool en dat blijft het ook na al die jaren. Ongelofelijk leuk om in zo'n lijst te staan, tussen superveel talent. Om ook nog eens op nummer Ć©Ć©n te staan: dat blijft speciaal. Ik koester dat enorm hard, want ik denk dat mensen wel naar die lijst kijken. Dit is een mooi schouderklopje, dus ik blijf hard mijn best doen om door te gaan. Ik zie wel wat er nog op mijn pad komt."

In een videoboodschap op Instagram over de onderscheiding van DJ Mag schrijft De Witte ook dat ze dankbaar is om als vrouwelijke techno-dj haar steentje bij te dragen aan het ondersteunen van vrouwelijke collega's in de sector.

"Hoe klein mijn bijdrage ook is: ik vind het ƩƩn van mijn mooiste verwezenlijkingen. Zo veel sterke en inspirerende vrouwen zijn me voorgegaan, en er zullen er nog een pak volgen." Zoals techno-collega AmƩlie Lens, die de Witte op Instagram feliciteert, en jong talent Amber Broos, om enkele Belgische namen te noemen.

De Witte verblijft na een drukke internationale festivalzomer en een tournee in Zuid-Amerika momenteel in Lissabon. "Ik ga even de tijd nemen om nieuwe muziek te maken en te landen na de voorbije maanden. En dat voelt goed."

Onder meer op Rock Werchter heeft De Witte afgelopen zomer een druk bijgewoonde show gespeeld, met positieve reacties van publiek en pers. Ze geeft toe dat ze in haar drukke tourleven af en toe heimwee heeft naar ons land en haar thuispubliek. De Witte reist niet enkel de wereld rond: ze is getrouwd met de Italiaanse techno-dj Enrico Sangiuliano en brengt ook in Italiƫ de nodige tijd door.

"Ik probeer af en toe terug te komen voor mijn familie en vrienden, maar dat is niet evident. Ik hou van Belgiƫ, maar de afstand is soms bittersweet."

Op het festivalterrein in Werchter hing afgelopen zomer deze boodschap, ter ere van Charlotte de Witte, Ć©Ć©n van de hoofdacts van Rock Werchter 2023

Meest gelezen