Tim Dirven
Volledig scherm
© Tim Dirven

Wallonië gaat akkoord met Belgische klimaatdoelen, Vlaanderen voorlopig niet

Het Waals Parlement heeft zich donderdag akkoord verklaard met de Belgische klimaatdoelen voor 2030. Vlaanderen ziet dat voorlopig niet zitten.

20 reacties

  • Johan Meert

    6 maanden geleden
    Papier is gewillig. Beloven dat je in 2030 op -47% zal zitten is makkelijk, het realiseren is andere koek. Vlaanderen kan misschien eisen dat de kernuitstap wordt geannuleerd en de bouw van nieuwe wordt gestart in ruil voor de verhoging.
  • Jeroen Maes

    6 maanden geleden
    De walen zijn akkoord dat de Vlamingen mogen betalen das zeker
  • William Van den Berghe

    6 maanden geleden
    Niet moeilijk dat ze akkoord gaan. Vlaanderen met zijn industrie moet en het groene Wallonië onderhouden en dan ook nog eens opdraaien voor de milieuproblemen. En weigeren ze mee de lasten de delen dan moet Vlaanderen stoppen met ze te subsidiëren.
  • patrick mos

    6 maanden geleden
    In wallonie pakken ze t beter aan dan in vlaanderen. De nva geeft alleen om geld, de gewone man telt niet, we zijn maar nummers.
  • Lecocq Daniel

    6 maanden geleden
    Klimaatdoelen moeten gedefinieerd worden in klimaattermen: zoveel gewenste afname van de wereldtemperatuur, zoveel minder overstromingen, droogteperiodes of bosbranden... De mensen op kosten jagen met CO2-reductiedoeleinden zonder aan te tonen welk meetbaar of aantoonbaar effect deze zullen hebben op het klimaat is boerenbedrog.