Taylor Swift annuleert show in Brazilië omwille van extreme hitte en na overlijden fan

Taylor Swift heeft haar tweede optreden in Rio de Janeiro geannuleerd omwille van de extreme temperaturen in de stad. Vrijdag overleed een fan tijdens het eerste concert. De Braziliaanse Ana Clara (23) kreeg een hartstilstand vlak voor het optreden.

tg
Bron: BELGA

Swift deelde zaterdag rond 18.00u lokale tijd een mededeling op Instagram voor haar Braziliaanse fans. “Ik schrijf dit vanuit mijn kleedkamer”, begint ze. “De beslissing is genomen om het concert uit te stellen omwille van de extreme temperaturen in Rio. De veiligheid en het welzijn van mijn fans, dansers en crew moet en zal altijd eerst komen.”

De beslissing komt er nadat vrijdag een fan van Swift onwel werd en overleed. Er klinkt kritiek op de regels die golden ondanks de hitte. Zelf water meenemen was vrijdag tot grote woede van fans niet toegestaan. Eerder werd gemeld dat dat zaterdag wel toegelaten zou zijn. Er zou ook extra personeel ingezet worden. Enkele uren voor de show koos Swift toch voor de veiligste optie: geen concert.

Vrijdag vielen zo’n duizend bezoekers van Swifts concert flauw.

De 23-jarige Ana Clara stond vrijdag vooraan in het stadion om de Eras Tour van dichtbij mee te maken. Vlak voor het concert werd ze onwel. Ze is ter plaatse gereanimeerd waarna ze op weg naar het ziekenhuis een tweede hartstilstand kreeg. Swift reageerde geschokt op het nieuws. “Ik kan niet geloven dat ik dit schrijf, maar met een gebroken hart moet ik zeggen dat we eerder vanavond voorafgaand aan mijn show een fan hebben verloren. Ik kan niet eens vertellen hoe kapot ik hiervan ben”, liet ze weten.

In Rio de Janeiro liep de temperatuur de afgelopen dagen op tot boven de 40 graden. Door de luchtvochtigheid voelde het echter nog warmer. Zo lag de gevoelstemperatuur donderdag rond 58,5 graden. Zo’n duizend bezoekers van Swifts concert vielen flauw.

© AP

© AP

© AP

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER