Kraakpand volledig vernield door brand in Brussel

© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

In Brussel heeft maandagochtend een hevige brand gewoed in een kraakpand in de Sint-Jansstraat. Negen personen raakten daarbij bevangen door de rook en moesten overgebracht worden naar het ziekenhuis. Het pand is volledig vernield en de aanpalende woningen zijn tijdelijk onbewoonbaar. Dat meldt de Brusselse brandweer.

lto
Bron: BELGA

Het vuur in het gebouw werd omstreeks 05.10 uur opgemerkt en toen de brandweer ter plaatse kwam, woedde het vuur al hevig op de gelijkvloerse verdieping.

“Twee personen werden met een brandladder via de voorzijde van het gebouw geëvacueerd”, zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw, “één via de traphal, en één via een plat dak aan de achterzijde. In totaal raakten negen personen, bij wie vijf politiemensen, bevangen door de rook. Zij moesten voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht worden.”

De oorzaak van de brand is nog onduidelijk, aldus nog de brandweer: “Het gebouw waar de brand gewoed heeft, is totaal vernield. De twee aanpalende woningen zijn tijdelijk onbewoonbaar, tot een ingenieur van de stad de stabiliteit heeft nagekeken. De bewoners worden opgevangen door het Rode Kruis en de stadsdiensten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen