Hoge Venen

Tot 10 centimeter sneeuw in de Hoge Venen

Een winters tapijt bedekt de Hoge Venen. Gisteren en vannacht vielen vooral in het oosten van het land winterse buien. In de Oostkantons ligt een sneeuwlaag tot zo'n 10 centimeter dik. Ook de rest van het weekend wordt nog winterse neerslag verwacht in de Ardennen.

Inwoners van de Hoge Venen, in het oosten van de provincie Luik, zijn vanmorgen wakker geworden in een winters landschap. Op de meeste plaatsen lag slechts een dun sneeuwlaagje, maar boven de 500 meter was het sneeuwtapijt soms tot 10 centimeter dik. Skiën of langlaufen in de Oostkantons is nog niet aan de orde.

BEKIJK - "Onze hond maakt voor het eerst kennis met sneeuw, dat is magisch":

Videospeler inladen...

Ook in de provincies Luxemburg en Namen is sneeuw gevallen, zo is te zien op de camera's van het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI).

Wirtzfeld, provincie Luik
Joe Savelberg
Bièvre en Ardenne, provincie Namen
Daisy Bogaert

Volgens het KMI zou er vanmiddag nog meer sneeuw kunnen vallen in ons land. In de Ardennen is het overwegend zwaarbewolkt met winterse neerslag, vooral boven 400 à 500 meter.

Vanavond en vannacht blijft het in de Ardennen zwaarbewolkt en is het soms mistig door de lage wolkenvelden. Vooral boven 300 à 400 meter hebben de buien nog een winters karakter en kan er nog sneeuw blijven liggen. De minima liggen er tussen -1 en 2 graden.

Ook morgen begint de dag met nog enkele buien die in de Hoge Ardennen winters van aard kunnen zijn. 

BEKIJK - Het weerbericht van zaterdag 25 november:

Videospeler inladen...

Meest gelezen