Baas Pakawi-park naar rechtbank wegens grensoverschrijdend gedrag op werkvloer

Verwezen naar de rechtbank: Tommy Pasteels© Tommy Maes

ANTWERPEN -

De raadkamer in Turnhout heeft Tommy Pasteels, een van de zaakvoerders van Pakawi Park in Olmen, verwezen naar de correctionele rechtbank. De baas van het dierenpark moet zich voor de rechter verantwoorden voor vermeend grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer.

Joris van der Aa

Het parket van Antwerpen, afdeling Turnhout, ontving vorig jaar een aantal klachten over vermeende seksueel grensoverschrijdend gedrag bij Pakawi Park, de voormalige Olmense Zoo. Meerdere vrouwen verklaarden tegenover de politie Balen-Dessel-Mol dat ze door zaakvoerder en mede-eigenaar Tommy Pasteels waren lastig gevallen. Volgens het parket van Antwerpen ging het om gelijkluidende verklaringen van een achttal dames, waaronder twee minderjarige jobstudenten.

Het parket vorderde een onderzoeksrechter, die Pasteels eind vorig jaar liet arresteren voor verhoor. De onderzoeksrechter liet ook huiszoekingen uitvoeren bij Pakawi Park en op het privéadres van Pasteels in Zwijndrecht. Pasteels werd na verhoor door de onderzoeksrechter onder voorwaarden vrijgelaten. De feiten waarvoor Pasteels in verdenking werd gesteld luidden aanranding van de eerbaarheid en aantasting van de integriteit. Pasteels heeft de beschuldigingen aan zijn adres altijd ontkend. Volgens Pasteels kaderen de beschuldigingen “in een vete”.

Het onderzoek tegen Pasteels is inmiddels afgerond. Het dossier werd inmiddels voorgelegd aan de raadkamer in Turnhout, die moest beoordelen of er voldoende aanwijzingen van schuld zijn om Pasteels door te verwijzen naar de correctionele rechtbank. Volgens het parket van Antwerpen heeft de raadkamer beslist om Pasteels naar de strafrechter te verwijzen wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag.

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen