© AP

Twee doden en 45 ziekenhuisopnames door met salmonella besmette meloenen in de VS

In de Verenigde Staten zijn 99 mensen verspreid over 32 staten ziek geworden door het eten van met salmonella besmette cantaloupes. Dat melden de Amerikaanse centra voor ziektebestrijding en -preventie CDC. Het fruit wordt massaal teruggeroepen.

lto
Bron: BELGA

In de staten Arizona, Minnesota, Wisconsin, Ohio en Missouri werden volgens CDC de meeste mensen ziek. De twee dodelijke slachtoffers vielen in Minnesota. In totaal werden 45 mensen van over het hele land in het ziekenhuis opgenomen. 

De meloenen werden zowel in hun geheel als in stukken verkocht en werden ook verwerkt in fruitsalades. Ze waren onder meer beschikbaar bij Aldi-winkels onder minstens drie verschillende merknamen. Het fruit werd tussen 18 en 26 oktober in groothandels verkocht en nadien in supermarkten. Ook in Canada zijn er salmonella-uitbraken vastgesteld met dezelfde stam als die in de Verenigde Staten. Daar wordt nog onderzocht of er een verband is. 

In de VS worden de cantaloupes sinds 17 november massaal teruggeroepen. Aan consumenten wordt gevraagd om ze weg te gooien of terug te brengen naar de winkel en alle oppervlaktes die met het fruit in contact kwamen goed te ontsmetten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer