Archiefbeeld© De Gentenaar

E40 wordt weekend afgesloten voor plaatsing van brug in Erpe-Mere

De E40 zal in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 december afgesloten worden. Dat meldt het agentschap Wegen en Verkeer. De liggers van de brug van de Merestraat over de E40 in Erpe-Mere worden dan geplaatst. Het gaat om zes betonnen mastodonten van 44 meter lang en 110 ton zwaar die over de snelweg gehesen worden.

jvh
Bron: BELGA

Om dit veilig te kunnen doen wordt de E40 van zaterdag 22 uur tot zondag 10 uur in beide richtingen afgesloten tussen de op- en afrittencomplexen Erpe-Mere (nr. 18) en Aalst (nr. 19). Verkeer tussen Aalst en Erpe-Mere volgt ‘s nachts een omleiding via de Oudenaardsesteenweg (N46), Gentsesteenweg (N9) en de Siesegemlaan (R41).

Hiermee is weer een belangrijke stap gezet in de werken aan de bruggen in Erpe-Mere. Het einde van alle werken is voorzien tegen de zomer van 2024.

Het verkeer zal tijdens de afsluiting de omleidingen volgen die ook bij eerdere afsluitingen golden. Het verkeer op de E40 tussen Erpe-Mere en Aalst zal in beide richtingen een omleiding volgen via de Oudenaardsesteenweg (N46), Gentsesteenweg (N9) en de Siesegemlaan (R41).

De oprit van de E40 in Erpe-Mere richting Brussel en de opritten van de E40 in Aalst richting Gent zijn afgesloten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer