© AFP

Ruim 40 arrestaties in Franse sekte die onder mom van yoga seksuele misdrijven pleegde

De Franse politie heeft in totaal 41 leden aangehouden van een internationale sekte. Onder het mom van yoga zou de groep talrijke seksuele misdrijven hebben gepleegd. Dat bevestigen gerechtelijke bronnen aan de krant Libération dinsdag.

gjs
Bron: BELGA

In juli 2023 opende het parket van Parijs een onderzoek naar de Atmangroep. Die wordt onderzocht voor misbruik van zwakheid, ontvoering in een georganiseerde bende, verkrachting en mensenhandel. Twaalf voormalige leden hadden een melding gedaan.

Volgens een bron bij justitie gaf de beweging opleidingen in tantra yoga. Vrouwelijke slachtoffers werden zo gemanipuleerd tot seksuele relaties met de leiders, maar ook tot het maken van pornografie tegen betaling.

Spirituele leider

De politie heeft onder meer de spirituele leider van de beweging aangehouden, de 71-jarige Roemeen Gregorian Bivolaru. Hij is geen onbekende voor het gerecht. Zo werd Bivolaru tien jaar geleden in zijn thuisland al veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar voor kindermisbruik.

De Atmangroep is actief in meer dan dertig landen, waar ze onder meer yogascholen uitbaat. Hoeveel leden de sekte precies telt, is niet duidelijk. Naar schatting gaat het om enkele honderden. De groep is ook bekend onder de naam Misa, kort voor ‘Mouvement pour l’intégration spirituelle vers l’absolu’ (Beweging voor Spirituele Integratie naar het Absolute).

De arrestaties vonden plaats in de regio rond Parijs en in het departement Alpes-Maritimes, tegen Monaco. Zo’n 175 agenten werden ingeschakeld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer